Afbeelding
Aalt Guliker

Tweede winst laat Sparta Nijkerk stijgen

11 december 2022 om 12:28 Voetbal

NIJKERK Het was er Sparta Nijkerk zaterdag veel aan gelegen om de winst te pakken op eigen veld tegen sv Urk. Na de winst tegen Staphorst kon de ploeg immers de stap uit de degradatiezone maken en voorzichtig omhoog kijken. Het lukte, want de Nijkerkers wonnen met 2-0 en gaan door de overwinning met een beter gevoel de winsterstop in. Zeker niet tevreden, maar de stijgende lijn lijkt te zijn gepakt.

Het betrof de eerste wedstrijd van de tweede seizoenshelft, waar de Spartanen in de seizoensopening met 5-1 fors onderuit gingen op Urk. Na die nederlaag bleef het wisselvallig van de Spartaanse zijde met af en toe een uitschieter naar boven, maar vooral toch tegenvallend spel en dito resultaten. Het degradatiegevaar lag, en ligt eigenlijk nog steeds, op de loer. Maar daar wil Sparta Nijkerk snel een eind aan maken en dus was winst tegen Urk nodig.

De laatste duels was in het veldspel van de Nijkerkers al vooruitgang te zien, al had de ploeg nog wel te maken met tegenslagen, zoals te makkelijk weggeven van doelpunten, te moeilijk scoren en niet meewerkende scheidsrechters. Dat moet beter om de weg naar boven te vinden en dat lukte zaterdag. In het eerste bedrijf viel er slechts weinig te genieten in de kou op De Ebbenhorst, waar beide ploegen hun best deden, maar weinig spektakel konden bieden.

Na de pauze viel er van Spartaanse kant meer te genieten, zeker toen eerst Roy Bakkenes zijn ploeg op 1-0 bracht, gevolgd door een snelle 2-0 van Mark van der Weijden. Die voorsprong was voor Urk het sein om alles op alles te zetten en toen moest Sparta Nijkerk de defensie dichthouden. Die opgave slaagde, omdat de polderbewoners het net niet wisten te vinden. Met strijd en passie sleepte Sparta Nijkerk de 2-0 over de streep en gaan ze toch nog met een vrij goed gevoel de winterstop in. Een winterstop waar de ploeg verder zal moeten groeien om de ambities gestalte te geven.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie