Aalt Guliker

Sparta Nijkerk laat langs Sportlust’46

19 september 2020 om 19:15 Voetbal

NIJKERK Lange tijd leek Sparta Nijkerk zaterdag geen ruimte te krijgen van Sportlust’46 om een overwinning te boeken. In het laatste kwartier, toen de Nijkerkers vol in de aanval gingen, volgde de winst alsnog. Twee treffers van Maurice de Ruiter zorgden voor een driepunter: 2-0.

Waar het duel ruim een uur redelijk in balans was, wilde Sparta Nijkerk duidelijk meer op eigen veld. Toen Martijn Jansen van de gasten zijn tweede gele kaart ontving, kwamen de Nijkerkers in overtal. Dat gaf het laatste zetje om nog meer de aanval te zoeken met onder andere de verplaatsing van janic makizodila naar de voorste linie.

Sportlust’46 wankelde hevig, maar bleef met hangen en wurgen overeind. Totdat Jesse Buitenhuis vijf minuten voor tijd schoot vanaf een meter of twintig. Zijn schot werd halverwege getoucheerd door de rug van Maurice de Ruiter en verdween in het doel. De 1-0 werkte bevrijdend voor de Spartanen, die geen rust pakten en vol op zoek gingen naar meer treffers. De Ruiter werd in dei zoektocht tegen het gras gewerkten dat leverde in blessuretijd een strafschop op. Bij De Ruiter betekent vrijwel altijd een treffer, zo ook deze keer, zodat Sparta Nijkerk won met 2-0.

Toch een moeizame overwinning waaruit blijkt dat de ploegen in de derde divisie zich goed instellen op het spel van Sparta Nijkerk. Zo wordt het elke week weer een uitdaging voor de mannen van Eric Speelziek om de punten binnen te slepen. Voor de trainer is het daarom prettig dat hij beschikt over een sterke selectie met veel mogelijkheden. Zaterdag leverde dat een overwinning op en dat zullen ze zaterdag bij Fc Lisse opnieuw nastreven. De aanvang is op de ongebruikelijke tijd van 18.00 uur.