Met twee treffers had nieuweling Roy Bakkenes een grote rol in de 4-0 winst
Met twee treffers had nieuweling Roy Bakkenes een grote rol in de 4-0 winst Aalt Guliker

Sparta Nijkerk laat ACV kansloos

5 september 2020 om 19:54 Voetbal

NIJKERK De start van de competitie verliep voor Sparta Nijkerk vrij soepel. De promovendus ACV was eigenlijk kansloos gedurende het gehele duel en vertrok met een 4-0 nederlaag terug richting Assen.

De Spartanen lieten duidelijk zien dat zij geen punten wilden verspelen tegen ACV, de ploeg waar ze twee seizoenen geleden het kampioenschap lieten liggen. Vanaf het beginsignaal werd de tegenstander continu onder druk gezet en dus speelde het spel zich vooral af op de helft van ACV.  Nadat enkele goede mogelijkheden onbenut bleven, was het Roy Bakkemes die de score met een afstandsschot opende: 1-0. Sparta Nijkerk nam geen gas terug en bleef aandringen. De 2-0 van Janic Makizodila was de ruststand, maar nog wat mager gezien het spelbeeld.

Na rust bleven de oranjehemden aanvankelijk scherp en geconcentreerd, maar na de 3-0 van Jesse Buitenhuis werd het toch wat minder. Ze bleven de bovenliggende partij, maar de gasten uit Assen konden nu wel af en toe gevaar stichten. Voor zover het nog niet beslist was, zorgde Bakkenes met zijn tweede voor de 4-0. Een nog grotere overwinning behoorde tot de mogelijkheden als de Nijkerkers vol door waren blijven gaan. Het bleef echter 4-0, ook omdat ACV in de slotminuut de lat raakte in plaats van het net.

Een prima wedstrijd met een goed resultaat voor Sparta Nijkerk. Het voetbalseizoen is weer begonnen en dat hadden de mannen van Eric Speelziek goed door zaterdag.

Trainer Eric Speelziek kon tevreden zijn met de prestatie van zijn team
Achterin heerste Janic Makizodila en hij pakte ook nog een doelpunt mee.
advertentie
advertentie