Afbeelding
Jeroen van den Berg

Sparta Nijkerk haalt Bakkenes binnen

18 mei 2020 om 11:07 Voetbal

NIJKERK Voetballer Roy Bakkenes heeft er weinig tijd voor nodig gehad om een nieuwe club te vinden na zijn verrassende vertrek bij DOVO. De middenvelder uit Amersfoort speelt het komende seizoen voor Sparta Nijkerk. Dat meldt de club uit de derde divisie op haar website.

De koploper van het abrupt afgebroken seizoen was op zoek naar versterking nadat Mo Bendadi zijn vertrek aankondigde. De formatie van Eric Speelziek heeft die positie nu ingevuld met de komst van Bakkenes.

,,Roy is een winnaar met een sterke conditie en scorend vermogen. Als speler past hij goed bij onze speelstijl waarin we dwingend en attractief voetbal willen spelen. We denken dan ook dat hij een aanvulling is voor onze huidige selectie,'' aldus Arjen Ruitenbeek namens de technische commissie van Sparta Nijkerk. Vorige week dinsdag meldde de website Regiosport Veenendaal dat aanvoerder Bakkenes DOVO zou verlaten. De 29-jarige Amersfoorter had in oktober 2019 een akkoord met de club uit Veenendaal bereikt over een contractverlenging voor drie jaar. Bakkenes had afspraken gemaakt met de voormalige technische commissie van DOVO. 

Na het vertrek van de tc van DOVO ontstond er een nieuwe situatie en ging men opnieuw met de speler in gesprek. Dit leverde niet het gewenste resultaat op. Roy Bakkenes heeft vervolgens aan technisch manager Scott Calderwood laten weten dat hij komend seizoen geen speler meer zou zijn van DOVO.

De aanvallende middenvelder, die ook in de aanval uit de voeten kan, speelde sinds 2014 op sportpark Panhuis. Bakkenes kwam zes jaar geleden over van het Belgische Antwerp FC. Daarvoor speelde hij ook voor FC Volendam.

advertentie
advertentie