Laat je voetbaltalent zien
Laat je voetbaltalent zien v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk struikelt in Staphorst

2 april 2022 om 23:44 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk is na deze week nog steeds koploper in de derde divisie, maar heeft dat voornamelijk te danken aan de concurrentie. De Spartanen konden zaterdag bij Staphorst geen vuist maken en gingen met 2-0 onderuit. Doordat concurrent FC Lisse echter ook verloor, blijven de Nijkerkers koploper. Om de (periode)titel binnen te slepen, zal het echter wel beter moeten de komende duels.

Na de hervatting van de competitie stoomde Sparta Nijkerk op naar de top van de ranglijst. Niet altijd met oogstrelend voetbal, maar wel met het behalen van punten, waar het nog altijd om draait in de competitie. Dinsdag tegen DOVO begingen de Nijkerkers een halve fout met een 1-1 gelijkspel, maar zaterdag in Staphorst ging het helemaal verkeerd. De gastheren wonnen met 2-0 en wat wellicht zorgelijker is, het was allerminst onverdiend.

Sparta Nijkerk kreeg de eerste kans in het duel via Jesse Buitenhuis, maar de mogelijkheden en kansen voor Staphorst waren talrijker. De fysiek sterke ploeg liet Sparta Nijkerk geen moment in hun spel komen en de 1-0 voorsprong bij rust via Ruben Kin was een terechte afspiegeling. Na de pauze kon Sparta Nijkerk het tij niet keren, ondanks de goede wil. Ruben Kin zorgde ook voor de 2-0 en Sparta Nijkerk zette nog eenmaal alles op alles. Zonder resultaat, want de grootste kansen waren voor Staphorst, zodat de Nijkerkers een 2-0 nederlaag leden.

Een forse tegenvaller, die een heel klein beetje werd verzacht door de nederlaag van concurrent FC Lisse. Sparta Nijkerk blijft daardoor koploper en kan aanstaande dinsdag de tweede periodetitel in de wacht slepen. Dan wordt op eigen veld gespeeld tegen Ter Leede, toevallig een rechtstreekse concurrent in de periode. Het kan vooral beter bij Sparta Nijkerk en ze zullen dit dinsdag in ieder geval nastreven als om 20.00 uur wordt afgetrapt op De Ebbenhorst

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie