,,Onze jongens hebben vandaag laten zien dat we niet alleen goed kunnen spelen, maar ook strijdend een duel kunnen winnen," aldus Eric Speelziek
,,Onze jongens hebben vandaag laten zien dat we niet alleen goed kunnen spelen, maar ook strijdend een duel kunnen winnen," aldus Eric Speelziek Aalt Guliker

Sparta Nijkerk wint topper in Harkema

27 november 2021 om 21:16 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk won zaterdag het tweede topduel op rij. Nadat vorige week tegen Excelsior’31 werd gewonnen, stonden de Nijkerkers zaterdag met 2-3 bij Harkemase Boys aan de goede kant van de score. Voetballend is de Nijkerkse ploeg nog niet top, maar de resultaten zorgen voor een toppositie.

Sparta Nijkerk had het zaterdag lastig in Harkema. De gastheren ontregelden het spel van de Nijkerkers en hebben zelf een dusdanig goede ploeg dat ze zelf prima spel kunnen laten zien. Toch was het Ricardo Fransberg die de 0-1 aantekende. Wat tegen de verhouding in, maar het deed het spel van de Spartanen goed. Waar het herstel zich aandiende, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via Klaas Visser. Vijf minuten later volgde zelfs de 2-1 van Arnoud Bentum en dus moest Sparta Nijkerk na de pauze aan de bak.

En dat deden de oranjehemden, want het spel werd beter en de felle strijd deed de rest. Het was Maurice de Ruiter die uiteindelijk het verschil maakt voor de Spartanen. Hij scoorde niet alleen de 2-2 na tien minuten, maar vijf minuten voor tijd zorgde hij ook voor de 2-3. Harkemase Boys zette nog eens extra aan om de gelijkmaker alsnog te scoren. Dat leverde geen treffer op, maar wel een rode kaart voor Mart Dijkstra.

Trainer Speelziek was zeer in zijn nopjes met de 2-3 overwinning. ,,We hebben vandaag laten zien dat we ook strijdend een duel kunnen winnen. Het echt goede spel hebben we nu even niet, maar de inzet en strijd leverden toch de winst. Daar ben ik blij mee, maar vooral ook trots op de jongens.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie