v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk moeizaam maar terecht langs SteDoCo

25 september 2021 om 21:29 Voetbal

NIJKERK Voorafgaand aan de competitie zou deze wedstrijd als een ware topper worden gezien. De thuisploeg SteDoCo kent echter nog geen goede competitiestart en verzamelde slechts 5 punten uit vijf duels. Sparta Nijkerk deed het aanmerkelijk beter tot nu toe en ook zaterdag waren de Nijkerkers qua spel beter. Het resulteerde in een magere maar terechte 0-1 overwinning voor de Spartanen.

De eerste grote kans voor de thuisploeg was er binnen vijf minuten, waar doelman Wouter Beukers prima redde. Daarna nam Sparta Nijkerk het heft in handen en zorgde het continu voor dreiging. Gilbrano Plet had de eerste treffer op zijn voet, maar werd door de doelman in een moeilijke positie gedreven. Roy Bakkenes testte de kwaliteiten van doelman Stoskovic ook maar eens met een afstandsschot. Bryan Burgerhout zorgde na een half uur wel voor de verdiende 0-1 met een bekeken schot in de uiterste hoek. Een meer dan terechte voorsprong, die voor de rust eigenlijk hoger uit had moeten vallen.

Nu bleef het eigenlijk de hele wedstrijd spannend, omdat de Spartanen verzuimden de tweede treffer te maken. Niet dat SteDoCo heel veel aandring en mogelijkheden kreeg, maar het blijft toch oppassen. Doelman Beukers onderscheidde zich uiteindelijk als bewaker van de overwinning, toen hij in de slotminuut met een fraaie redding ‘de nul’ hield. Door de 0-1 overwinning staat Sparta Nijkerk aan kop in de derde divisie, waar het voor SteDoCo een tegenvallend blijft qua resultaten.