Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk wint topper tegen VVSB

18 september 2021 om 20:34 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de eerste topper op papier zaterdag met goed gevolg afgesloten. Op de eigen Ebbenhorst werd VVSB uit Noordwijkerhout met 2-0 verslagen. De winst betekende daarnaast dat de Nijkerkers zich weer bevinden in de absolute top van de derde divisie.

Het duel begon met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Klaas Bast. De mede-oprichter en erelid van de Businessclub, maar bovenal een graag geziene en altijd vriendelijke man was afgelopen week overleden. Op een respectabele leeftijd, maar toch had de vereniging hem graag nog vele jaren langs de lijn gezien.

Toen de bal ging rollen had Sparta Nijkerk vrijwel meteen goede controle over het duel. Toch was er een enorme kans voor VVSB. Danny Bakker liet een vlammend schot los, die door keeper Wouters Beukers maar net tegen de paal kon worden getikt. Sparta Nijkerk was gewaarschuwd. Het Nijkerkse aanvalsspel was verzorgd, maar de buitenspelval van VVSB gooide regelmatig roet in het eten, totdat Gilbrano Plet hem na 25 minuten omzeilde na een pass van Roy Bakkenes. Plet schoot in en Sparta Nijkerk leidde ,met 1-0., een stand waar tot de rust geen verandering in kwam.

Ook na de pauze bleef het spelbeeld vrijwel onveranderd. Sparta Nijkerk dicteerde het spel en VVSB loerde op haar kansen. Pas in de slotfase kwam er meer dreiging van VVSB toen aanvaller Felitciano Zschusschen binnen de lijnen werd gebracht. De gasten uit Noordwijkerhout wilden toch nog minimaal één punt meenemen, maar gaven daarbij achterin ook ruimte weg. En dat werd in de laatste speelminuut afgestraft. De ingevallen Ricardo Fransberg profiteerde van de ruimte en scoorde alleen voor doelman Valk de 2-0 voor Sparta Nijkerk. Een terechte overwinning, waarmee Sparta Nijkerk zich aan de kop van de derde divisie nestelt.

Aanstaande dinsdag 21 september speelt Sparta Nijkerk op eigen veld voor de TOTO KNVB beker tegen Sliedrecht om 20:00 uur. Op papier zou eersteklasser Sliedrecht een te nemen horde moeten zijn, maar het blijft bekervoetbal en de echt grootse vorm is er nog niet bij de Spartanen. Sowieso een duel om naar uit te kijken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie