v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk strandt in KNVB beker

7 oktober 2020 om 00:56 Voetbal

NIJKERK Het is Sparta Nijkerk dinsdagavond niet gelukt om het hoofdtoernooi van de KNVB beker te bereiken. Op de eigen stille Ebbenhorst verloren de Spartanen van het in de Tweede divisie uitkomende Rijnsburgse Boys: 2-3

De start van Sparta Nijkerk was ijzersterk, want binnen een minuut ontsnapte Bryan Burgerhout aan zijn verdediger en zijn voorzet werd door Gilbrano Plet in het doel gewerkt. De snelle 1-0 werkte als doping en de Nijkerkers maakten het de Uien uit Rijnsburg erg lastig. Er volgden voldoende mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar ook Rijnsburgse Boys liet zien over een goede ploeg te beschikken. Het gevolg was een enerverend duel tussen twee goed voetballende ploegen met een verdiende 1-0 ruststand.

Na rust bleef het duel vermakelijk, maar jammer genoeg konden de supporters van beide ploegen het duel alleen volgen via een live-verbinding. Publiek was het enige wat het duel miste, want goed voetbal en spanning voor beide doelen was er genoeg. Na ruim een uur keerden de kansen op de volgende ronde binnen twee minuten. Een vrije trap van Marc Magan betekende de 1-1 en even later kopte Jeroen Spruijt de 1-2 binnen uit een hoekschop.

Toen Bert Koomen een kwartier voor tijd Gilbrano Plet de vrije doorgang belette, leek een strafschop aanstaande. Het werd echter een vrije trap, maar wel een rode kaart voor Koomen. De vrije trap van Rob Diederik belandde vervolgens op de lat. Sparta Nijkerk zette alles op alles tegen het tiental. Verdedigend liet het echter een steekje vallen en dat betekende de 1-3 van Dani van der Moot. Toen Bryan Burgerhout zijn prima optreden beloonde met de 2-3 werden het nog spannende minuten.

Plet was het dichtst bij de gelijkmaker, maar het lukte Sparta Nijkerk niet om de achterstand ongedaan te maken, zodat het avontuur in de KNVB beker eindigde. Rijnsburgse Boys vertrok met een 2-3 overwinning richting de Bollenstreek. Voor de Spartanen resteerde alleen het gevoel dat er een goede wedstrijd was gespeeld en dat biedt houvast voor het komende competitieduel bij Harkemase Boys.