Geen publiek, geen sfeer, weinig vermaak, maar wel drie punten voor Sparta Nijkerk
Geen publiek, geen sfeer, weinig vermaak, maar wel drie punten voor Sparta Nijkerk Aalt Guliker

Sparta Nijkerk moeizaam langs hekkensluiter

3 oktober 2020 om 20:51 Voetbal

NIJKERK Op een sfeerloze Ebbenhorst was het duel tussen Sparta Nijkerk en vv Goes zaterdag niet van een heel hoog niveau. De Spartanen waren de betere ploeg, maar hadden moeite om een gat in de defensie te vinden van de Zeeuwen. Het lukte uiteindelijk toch en met de 1-0 was de winst binnen, maar blijft het verder een duel om snel te vergeten.

Sparta Nijkerk schoot fanatiek uit de startblokken en het leverde in de beginfase enkele goed momenten op voor het doel van Goes. De hekkensluiter kwam gaandeweg de eerste helft echter ook enkele keren gevaarlijk door. Kansen aan de Spartaanse kant kwamen vooral van de voeten en het hoofd van Donny van der Wal, maar het bleef 0-0. Ook omdat Ralph de Kok van de gasten op slag van rust slechts de paal raakte.

Na de pauze was het nog steeds niet sprankelend van Spartaanse kant. Het afwezige publiek werd niet verwend om het maar zo te zeggen. De 1-0 viel toch, nadat Maurice de Ruiter schoot en Brian Burgerhout de rebound prima afrondde. De buit bleef daarmee in Nijkerk, ook omdat een treffer van Jelle Knap werd afgekeurd vanwege buitenspel. Geen grootse wedstrijd van Sparta Nijkerk, maar wel drie punten en daarmee blijven de Nijkerkers in de top van de derde divisie.

Dinsdag speelt Sparta Nijkerk, wederom zonder publiek, thuis tegen Rijnsburgse Boys. Een duel in het kader van de KNVb beker, waar de Nijkerkers graag een ronde verder willen komen. Tegen de tweede divisionist zal dan echter wel wat beter gespeeld moeten worden. Voetballen zonder de steun van supporters blijft vreemd, maar hopelijk kunnen de Spartanen het afwezige publiek dan weer wel vermaken, zodat ze in een latere fase weer kunnen rekenen op de steun.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie