Aalt Guliker

Sparta Nijkerk na verlenging uit TOTO KNVB beker

19 december 2019 om 00:37 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft niet kunnen stunten in de TOTO KNVB beker. De Nijkerkers gingen woensdagavond met 0-1 onderuit tegen NAC Breda. Toch konden de Spartanen met opgeheven hoofd het veld verlaten, want de twee klassen hoger uitkomende ploeg uit Breda kon pas in de verlenging scoren. En het had, met name in de tweede helft, ook zomaar anders kunnen lopen.

Zoals te verwachten viel was er veel balbezit voor de ploeg uit de Keuken Kampioen Divisie, maar Sparta Nijkerk lag zeker niet uitgebreid onder vuur. De eerste en wellicht wel grootste kans van de eerste helft was namelijk voor de Nijkerkers na zes minuten. De uitbraak van Brian Burgerhout, gevolgd door een vlammend schot, werd maar net gered door doelman Olij. NAC Breda was met name over de linkerkant gevaarlijk, maar de voorzetten waren onnauwkeurig of konden niet worden omgezet tot een doelpunt. Doelman Thijs Janssen kreeg eigenlijk geen bal te verwerken tussen zijn palen.

Na de pauze startte Sparta Nijkerk sterk en er volgden diverse kansen op een treffer. Donny van der Wal was het meest dichtbij, maar opnieuw redde Olij bekwaam. NAC Breda liet het spel iets meer aan Sparta Nijkerk en probeerde vervolgens te profiteren van de ruimte. Dat was wel goed besteed aan de Bredanaars, maar de keren dat ze echt gevaarlijk werden, lag Janssen in de weg. Hoewel NAC in de slotfase alles op alles zette om de wedstrijd te beslissen, bleef het, soms met kunst en vliegwerk, 0-0 in de reguliere speeltijd.

Er moest een half uur verlengd worden en al snel werd de ban gebroken door NAC. Het eerste schot werd nog gekeerd, maar in de rebound wist Huseyin Dogan de 0-1 te scoren. Sparta Nijkerk moest nu risico's nemen om nog kans te maken op de volgende ronde en ging dat niet uit de weg. Er volgden in het alles-of-niets offensief zeker kansen en mogelijkheden, maar aan de andere kant kreeg ook NAC kansen om de wedstrijd te beslissen. De profs profiteerden zeer matig van de ruimte en zo bleef het tot de allerlaatste seconde spannend op de volgepakte Ebbenhorst.

De stand veranderde echter niet meer en door de 0-1 overwinning plaatst NAC Breda zich voor de volgende bekerronde. Samen met hun 600 supporters vierden zij de overwinning alsof de beker was binnengehaald. Voor de Spartanen resteerde het applaus van hun 2500 supporters voor de prima prestatie. Geen volgende ronde, maar wel met opgeheven hoofd uit de beker én genieten van de winterstop.