Sparta Nijkerk ontvangt NAC Breda op een afgeladen sportpark De Ebbenhorst.
Sparta Nijkerk ontvangt NAC Breda op een afgeladen sportpark De Ebbenhorst. Aalt Guliker

Penningmeester nu al winnaar van bekerduel

17 december 2019 om 14:33 Voetbal

NIJKERK/REGIO De regionale voetballiefhebbers kijken reikhalzend uit naar de komende bekerwedstrijden. Vanaf vanavond staan de eerste duels in de tweede ronde van de strijd om de Toto KNVB beker op het programma. Morgen en donderdag volgen de overige duels. GVVV speelt in Veenendaal tegen PSV. Sparta Nijkerk ontvangt NAC Breda.

Berry Kamphorst

Nog voor aanvang van de wedstrijden in Veenendaal en Nijkerk zijn er al twee belangrijke winnaars. Zowel de penningmeester van GVVV als de schatkistbewaarder van Sparta Nijkerk kan woensdagavond met een gulle glimlach plaatsnemen op de tribune.

ABSOLUTE KASKRAKER In Veenendaal worden 4000 supporters verwacht. De tweede divisionist verkocht voor het duel met PSV alle beschikbare kaarten (à €10,- per stuk). Ongeacht de afloop is het duel voor GVVV een absolute kaskraker. De thuisspelende club heeft tot en met de tweede ronde in het bekertoernooi recht op de inkomsten. De bezoekers ontvangen een vergoeding via de KNVB en krijgen van de gastheren een vergoeding voor reis- en verblijfkosten (tussen de € 700,- en €1100,-). De reisafstand van de bezoekende club is bepalend voor die vergoeding.

UITVERKOCHT Die financiële regel heeft ook in Nijkerk voor lachende gezichten gezorgd. De penningmeester van de trotse koploper uit de derde divisie weet dat hij een aanzienlijk bedrag op de rekening van de Nijkerkse club kan bijschrijven. Op sportpark De Ebbenhorst zullen 3000 liefhebbers het duel tussen Sparta en NAC Breda volgen. De fans betaalden 5 euro voor een ticket. ,,We zijn volledig uitverkocht. Er komen ongeveer 550 supporters van NAC Breda naar Nijkerk. We hebben voor de gasten uit Breda een speciale ingang en een aparte tribune. Voor de club Sparta is het nu al een mooie avond. Wie weet wat er sportief gezien nog mogelijk is om het feest nog groter te maken,'' aldus Hugo van der Horn namens het bestuur van de Businessclub van Sparta Nijkerk.

ACHTSTE FINALES Het duel tussen Sparta en NAC (de huidige nummer zes in de Keuken Kampioen Divisie) op sportpark De Ebbenhorst begint woensdagavond om 19.45 uur. In Veenendaal trappen GVVV en PSV om 20.45 uur af. Als de stand na 90 minuten gelijk is volgt er een verlenging van twee keer 15 minuten. Indien er dan nog geen winnaar is dan volgen er strafschoppen. De winnaar plaatst zich voor de achtste finales. Die wedstrijden op 21, 22 en 23 januari 2020 gespeeld.
De financiële mensen in Veenendaal en Nijkerk zullen morgenavond waarschijnlijk voorzichtig dromen van een vervolg in het bekertoernooi. Maar hun avond kan echter nu al niet meer stuk.

Berry Kamphorst
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie