Rob Diderik staat niet alleen verdedigend zijn mannetje, maar scoort ook regelmatig
Rob Diderik staat niet alleen verdedigend zijn mannetje, maar scoort ook regelmatig HP ProSportPics / Hans Schalk

Diderik: 'Voorlopig genieten we van de successen'

13 november 2019 om 01:16 Voetbal

NIJKERK Als Rob Diderik de vraag krijgt die veel wordt gesteld 'Wie gaat Sparta Nijkerk stoppen?', begint hij voorzichtig te lachen. ,,Er zal best een ploeg onze zegereeks onderbreken, maar voorlopig genieten we van de successen. Zaterdag tegen Ter Leede hadden we het heel moeilijk, maar we wonnen uiteindelijk wel met 0-4. Dus nu blijven genieten en proberen geen moment te verzwakken."

Hoewel Sparta Nijkerk het moeilijk had, volgens Diderik, werd het wel een afgetekende overwinning in Sassenheim. ,,Als je puur naar de eindstand kijkt, zou je denken aan een makkelijke middag. Maar totdat die speler van Ter Leede werd weggestuurd met rood, ging het zwaar en stonden we onder druk. Toen we met een man meer waren, scoorden we ook snel tweemaal en gaven we het niet meer uit handen."

DEGELIJK EN AVONTUURLIJK Helemaal beslist was het duel niet met een 0-2 ruststand na de treffers van Bryan Burgerhout en Maurice de Ruiter. ,,Toch zit je dan wel lekker in de kleedkamer. In het algemeen geven we niet veel kansen weg dit seizoen en je weet dat je steeds meer ruimte krijgt. We moesten dan wel alert blijven, volgens de trainer, en dat lukte goed." Gilbrano Plet scoorde de 0-3, waarna Rob Diderik zelf voor de 0-4 eindstand  zorgde. ,,Als vleugelverdediger krijg ik veel ruimte om aanvallend mee te doen. Ik zag een gaatje, kreeg een perfecte pass van Mohammed al Haydar en schoof hem binnen. Winnen is lekker en het belangrijkste, maar als je zelf scoort geeft het extra glans."

De wisselingen van posities en veel bewegende spelers worden gezien als de kracht van Sparta Nijkerk. ,,Naast het feit dat iedereen keihard werkt, zowel op trainingen als in wedstrijden, is dat zeker onze sterkte. We krijgen ook regelmatig te horen dat het spel leuk is om te zien en dat we plezier uitstralen. De groep is wat dat betreft hecht en dat komt niet alleen door de resultaten, ik denk dat we elkaar goed liggen en bereid zijn een stapje extra voor elkaar te doen. Er zijn bijvoorbeeld zelfs spelers die buiten het veld veel contact hebben met leuke uitjes enzo. Dat doe je niet als je alleen maar samen voetbalt en toevallig in hetzelfde team speelt."

DUIDELIJKHEID Ondanks de vele vrijheden binnen het spel heerst er wel duidelijkheid over de afspraken en taken. ,,Iedereen weet wat hij moet doen en dat geldt niet alleen voor de spelers in het veld, maar ook voor degenen die nu reserve zijn. Als we wisselen tijdens wedstrijden, worden we eigenlijk nooit minder, een teken dat we weten wat we moeten doen en dat het qua aanwezige kwaliteit qua breedte in de spelersgroep wel goed zit."  Waar het huidige succes gaat eindigen, weet Rob Diderik niet. ,,We moeten niet te ver in de toekomst kijken, maar koesteren waar we nu staan. We hebben nog weinig tot geen onverdiende punten gepakt, denk ik, maar soms zat het zeker mee zoals zaterdag. En waar dat in resulteert, zien we te zijner tijd wel, we hoeven in ieder geval niet bang te zijn dat we ons niet handhaven. Daar was voorafgaand aan het seizoen niet iedereen van overtuigd, maar dan heb ik het vooral over buitenstaanders. Binnen de groep hebben we steeds het gevoel gehad dat we in de derde divisie prima uit de voeten zouden kunnen."

Over de vraag of zaterdag de rode kaart voor Ian van Otterlo terecht was, wil Diderik geen uitlating doen. ,,Feit is wel dat we daar optimaal van geprofiteerd hebben op het moment dat Ter Leede zoekende was. Daarna hebben we het gewoon goed uitgespeeld. Een cruciale rode kaart wil ik het niet noemen, maar het kwam ons niet verkeerd uit. We hebben nu wel weer een lastige uitwedstrijd gewonnen, al staat er voor komende zaterdag weer één op het programma met het uitduel tegen HSV Hoek."

GEEN EXCUUS Een busreis van drie uur is geen fijne voorbereiding op een wedstrijd beseft Diderik. ,,Toch mag dat geen excuus zijn voor ons. Zij moeten dit veel vaker en halen doorgaans goede resultaten. De wedstrijd van afgelopen zaterdag van Hoek bij Harkemase Boys (6-0 verlies) reken ik dan niet mee. Ik weet niet wat daar gebeurd is, maar Hoek zal nu zeker gebrand zijn op een goed resultaat tegen ons. Het is dus aan ons om dat te pareren en zelf ons eigen spel te spelen. Het vertrouwen bij ons is groot en we zijn een ploeg waar veel ploegen moeite mee hebben om tegen te spelen, dus we gaan weer proberen te winnen."

Over een aantal weken staat de wedstrijd tegen NAC Breda op het programma voor de TOTO KNVB beker. ,,Natuurlijk denken we er wel eens aan en praten we erover, maar het is nog ver weg en er zijn eerst nog diverse competitieduels te spelen. Het is in ieder geval een mooi affiche en we zullen het serieus oppakken. Het streven is dan natuurlijk om te stunten en een ronde verder te komen, maar eerst zaterdag tegen Hoek en dan weer een week verder kijken." Kansloos ben je in ieder geval nooit, vindt Diderik. ,,Als je dat denkt, moet je niet eens aan een wedstrijd beginnen. We krijgen eigenlijk altijd kansen en hebben veel spelers die een doelpunt kunnen maken. Zaterdag hebben al onze aanvallers bijvoorbeeld gescoord, dus we zijn niet afhankelijk van één specifieke speler. En omdat we het verdedigend doorgaans ook goed dicht houden, dan heb je een solide ploeg, die best voor een verrassing kan zorgen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie