Bryan Burgerhout, hier in actie tegen Harkemase Boys, opende zaterdag de score bij Ter Leede
Bryan Burgerhout, hier in actie tegen Harkemase Boys, opende zaterdag de score bij Ter Leede Aalt Guliker

Sparta Nijkerk wint ook in Sassenheim

Voetbal

NIJKERK Het begint bijna gewoon te worden, maar dat is het toch zeker niet. Het is echter wel zo dat Sparta Nijkerk uitstekend blijft presteren in de derde divisie. De overwinning van zaterdag bij Ter Leede (0-4) betekende alweer de negende overwinning na tien competitieduels. 

Anders dan de stand doet vermoeden, hadden de Spartanen het lastig bij Ter Leede in Sassenheim. De gastheren gingen fel van start en de Nijkerkers moesten alle zeilen bijzetten om niet tegen een achterstand aan te lopen. Dat lukte, mede door goed keeperswerk van Gino Coutinho, die onder de lat terugkeerde na een weekje verlof in verband met zijn gezinsuitbreiding. Na ruim een half uur werd Sparta Nijkerk in het zadel geholpen doordat Ian van Otterlo van Ter Leede een tweede gele kaart ontving en dus kon vertrekken. Met een man meer kreeg Sparta Nijkerk meer ruimte en Ter Leede moest zijn strijdplan aanpassen.

De Nijkerkers profiteerden echter in het laatste deel van de eerste helft optimaal en via treffers van Bryan Burgerhout en Maurice de Ruiter werd het toch een vrij comfortabele 0-2 ruststand. Deze voorsprong betekende dat Sparta Nijkerk het duel verder kon controleren en wachten op de ruimte die Ter Leede weggaf. De gastheren kwamen de tegenslag van de rode kaart geen moment te boven en Sparta Nijkerk liep via treffers van Gilbrano Plet en Rob Diderik naar een afgetekende 0-4 overwinning. Zeker niet de beste wedstrijd van Sparta Nijkerk deze competitie, maar wel met een optimaal resultaat, zodat ze koploper blijven.

advertentie