Afbeelding
BDUmedia

Eerste nederlaag Sparta Nijkerk

5 oktober 2019 om 23:11 Voetbal

NIJKERK In het zesde competitieduel is er een einde gekomen aan de ongeslagen status van Sparta Nijkerk. Bij SteDoCo gingen de Nijkerkers met 1-0 ten onder. Een nederlaag die er een keer aan zat te komen, maar verliezen blijft niet leuk. Op de ranglijst is de koppositie ingeruild voor de tweede plaats, omdat DVS'33 profiteerde.

Het betekende in totaal zelf het einde aan een reeks van drieëntwintig officiële duels zonder nederlaag voor de Spartanen. in Hoornaar kon Sparta Nijkerk echter te weinig overtuigen en hadden ze moeite met het vroege storen door SteDoCo. Voetballend kon Sparta Nijkerk geen oplossing vinden deze zaterdag, waar ze eerder deze competitie die ruimte wel wisten te vinden. Het meeste gevaar van Nijkerkse kant kwam van Donny van der Wal, die eenmaal scoorde (afgekeurd vanwege buitenspel) en tweemaal het doel onder vuur nam met afstandsschoten. Dat het doelpuntloos rusten werd, was vrij logisch omdat er eigenlijk vooral op het middenveld werd gespeeld en weinig voor beide doelen.

De gastheren speelden ook na de pauze prima, waar Sparta Nijkerk maar niet echt in hun spel konden komen. Toen Benjamin van Wanrooij twintig minuten voor tijd de 1-0 langs Gino Coutinho schoof, werd de opdracht niet makkelijker. Er werd nog een slotoffensief opgezet door de Spartanen en dit had bijna succes. Janic Makizodila wist echter net niet te scoren, al moet gezegd worden dat SteDoCo ook absoluut kansen had om et duel te beslissen. Het duel eindigde zo in een 1-0 nederlaag voor Sparta Nijkerk én het verlies van de koppositie. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie