Afbeelding
Aalt Guliker

Bekerdroom Sparta Nijkerk spat in verlenging uiteen

18 december 2019 om 22:34 Voetbal

NIJKERK Wat was Sparta Nijkerk woensdagavond dichtbij een bekerstunt op De Ebbenhorst. Uiteindelijk hadden de profs van NAC Breda een verlenging nodig om de koploper van de derde divisie uit het KNVB-bekertoernooi te knikkeren. In de vierde minuut van de eerste helft van de verlenging schoot Huseyin Dogan uit de rebound de beslissende goal tegen de Nijkerkse touwen. 

In de eerste helft waren de amateurs en de profs aan elkaar gewaagd. Grootste Nijkerkse kans was er in de eerste helft voor Byan Burgerhout, na vijf minuten. In de tweede helft waren er fases dat Sparta Nijkerk de bovenliggende partij was, maar werden ook de gasten uit Breda een aantal keer gevaarlijk.

In de slotfase van de officiële speeltijd was het Sparta-doelman Thijs Janssen die de Nijkerkers op de been hield. Helaas voor de uitblinkende doelman was het vlak na het begin van de verlenging wel raak. Janssen keerde een schot van Filipovic maar kon niet voorkomen dat Dogan in tweede instantie raak schoot. 

Wat Sparta Nijkerk daarna ook probeerde, een doelpunt maken lukte niet. Ze brachten de profs uit Breda wel aan het wankelen, maar niet ten val. De uitverkochte Ebbenhorst had na het hartverwarmende bekeravondje wel een groot applaus over voor de ploeg van succestrainer Eric Speelziek. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Paul Nolens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie