Bryan Burgerhout was de gevierde man met twee treffers
Bryan Burgerhout was de gevierde man met twee treffers Aalt Guliker

Sparta Nijkerk wint bij start competitie van ODIN’59

21 augustus 2021 om 19:13 Voetbal

NIJKERK De start van de competitie in de derde divisie is succesvol voor Sparta Nijkerk. Op de eigen Ebbenhorst werd met 2-0 gewonnen van ODIN’59 uit Heemskerk. Bryan Burgerhout zorgde met beide treffers voor de eerste drie punten.

Voorafgaand aan de competitie was Eric Speelziek kritisch op het spel van zijn ploeg en hij verwachtte dat het een moeilijke start zou worden. Ook omdat Speelziek de tegenstander van vandaag, ODIN’59 uit Heemskerk, tot de sterkere ploegen uit de derde divisie rekent. De Spartanen waren dus niet gerust op een goed resultaat, maar de steun van de opgekomen supporters voelde wel weer als een duwtje in de rug.

Sparta Nijkerk nam vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief, al was dit vooral balbezit en resulteerde dit in te weinig mogelijkheden en kansen. Het meeste gevaar kwam van aanvoerder Donny van der Wal met een gevaarlijk schot en een actie waarbij hij alleen voor de Heemskerkse doelman verscheen. Wel veel balbezit en een ogenschijnlijk overwicht, maar dus geen doelpunten voor de thee.

Blijkbaar zat dat de ploeg ook niet lekker en was er in de rust goed gesproken, want Sparta Nijkerk zette in de tweede helft meteen weer aan. Nu werd het net wel snel gevonden, want na zeven minuten tekende Bryan Burgerhout voor de verdiende 1-0. Hoewel je zou verwachten dat de gasten in de achtervolging zouden gaan, bleef Sparta Nijkerk de bovenliggende partij. Gevaar voor het doel van doelman Wouter Beukers, die later geblesseerd werd vervangen door Manuel Hoogewoning, was er amper. Toen het duel ten einde liep, besloot Bryan Burgerhout nogmaals te scoren, zodat de Nijkerkers met de 2-0 drie punten in Nijkerk hielden. Een prima start van de competitie voor Sparta Nijkerk.

Volgende week wacht de volgende tegenstander met DOVO uit Veenendaal. Op sportpark Panhuis kan Sparta Nijkerk een opponent verwachten die met veel ambitie aan het seizoen is begonnen en een enerverende 3-3 bij VVOG in Harderwijk. Het duel op 28 augustus tussen DOVO en Sparta Nijkerk begint om 15.00 uur.

Eindelijk weer competitievoetbal op 'De Ebbenhorst' ...mét publiek !
Samen de treffer van Burgerhout vieren
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie