Afbeelding
v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk na strafschoppen verder in KNVB-beker

14 augustus 2021 om 21:00 Voetbal

NIJKERK Na een zwaar duel in de 1e kwalificatieronde van de KNVB-beker haalde Sparta Nijkerk opgelucht adem. Na 120 minuten strijden, resulterend in 1-1, werden de strafschoppen door de Nijkerkers beter genomen dan door RKVV DEM. De 3e divisionist van de zaterdag gaat daarmee ten koste van de 3e divisionist van de zondag door.

Eenvoudig ging het zeker niet in Dedemsvaart voor de mannen van trainer Eric Speelziek, die kritisch was in zijn nabeschouwing. ,,Als we zo willen presteren als het afgelopen seizoen en in de top van de 3e divisie willen meedraaien, moet het echt nog veel beter. De fitheid en honger naar succes zou ik graag op een hoger niveau zien.” De trainer was wel blij om te zien dat zijn ploeg alles gaf om een goed resultaat te behalen. ,,Dat hebben ze altijd gelukkig. Voor de top van de 3e divisie is echter nog meer nodig. Niet alleen binnen de lijnen, maar ook daarbuiten met werken aan jezelf.”

De wedstrijd was vol strijd en dat resulteert toch vaak in wat minder nauwkeurig spel. Iets wat je in een voorbereiding op een nieuw seizoen toch wel vaker ziet. Justin van Groen zette Sparta Nijkerk voor rust op een 0-1 voorsprong, maar dit werd nog voor de pauze gerepareerd door de thuisclub, zodat het halverwege 1-1 was. In de tweede helft nam Sparta Nijkerk langzaam maar zeker meer het initiatief en zeker de laatste fase betekende dat een veldoverwicht. De inhoud van de Spartanen was groter dan die van DEM. Tot doelpunten leidde dit echter niet, ondanks enkele goede mogelijkheden. In de verlenging hetzelfde beeld, maar ook hierin werd het net niet gevonden, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen.

In de serie keerde Manuel Hoogewoning de inzet van Daniël Man en waren de Nijkerkers foutloos. Er ontstond een groot gejuich van de meegereisde Nijkerkse supporters toen Maurice de Ruiter de vijfde en beslissende strafschop feilloos benutte. Sparta Nijkerk kwalificeert zich hiermee voor de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker, die op 21, 22 en 23 september wordt gespeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie