Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk verstevigt koppositie

2 oktober 2021 om 20:40 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk deed zaterdag goede zaken in de derde divisie door de koppositie verder te verstevigen. Zelf wonnen de Nijkerkers met 1-0 van Staphorst, waar concurrenten als Harkemase Boys en Excelsior’31 verloren. Spannend maakten de Spartanen het wel, want de ploeg was lange tijd de veel betere ploeg, maar moest in de slotfase toch oppassen voor de gelijkmaker.

Die laatste fase van de wedstrijd was vrijwel het enige moment dat Staphorst serieus kans maakte op een treffer. Op een enkele goede poging na, verschenen de gasten amper voor het Spartaanse doel en de keren dat het gebeurde, stond Wouter Beukers zijn mannetje. Sparta Nijkerk was na een erg sterke start al snel op 1-0 gekomen via Maurice de Ruiter en verzuimde een grotere voorsprong te nemen.

Doelman Yorick Maats groeide uit tot de man van de wedstrijd aan de zijde van Staphorst en daardoor bleef het spannend. De Ruiter, Jesse Buitenhuis, Mike Ahrends, Ricardo Fransberg wisten hem allemaal niet (nogmaals) te passeren. Toen Staphorst in de slotfase alle schroom van zich afgooide nam de dreiging toe en ook de ruimte om te counteren. Staphorst verscheen enkele keren gevaarlijk voor Beukers, maar Sparta Nijkerk kwam minstens zo vaak gevaarlijk voor Maats. Beide doelmannen deden echter waar ze voor staan, zodat het duel eindigde in de 1-0 overwinning voor Sparta Nijkerk.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie