Aalt Guliker

Sparta Nijkerk koploper na winst op FC Lisse

1 maart 2022 om 00:34 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk deed zaterdag goede zaken door met 2-1 te winnen tegen FC Lisse. De overwinning betekende meteen dat de Nijkerkers de koppositie overnemen van de gasten. Wat een nog beter gevoel geeft, is dat er een stijgende lijn in het Nijkerkse spel zit.

Sparta Nijkerk liet zaterdag op de eigen Ebbenhorst in ieder geval zien dat zij voor de winst wilden gaan, waar FC Lisse meer afwachtend speelde. Doelman Erik Cummins hield de schade voor de gasten beperkt. Aan de andere kant hield Wouter Beukers halverwege de eerste helft zijn doel ook schoon. De echte hoogtepunten bewaarden de ploegen voor de tweede helft.

Sparta Nijkerk nam nog steeds meer initiatief en werd daarvoor na een kwartier beloond met de 1-0. Mike Ahrens schoot de bal hard in na wat schermutselingen voor het Lisse-doel. Een volgende corner, twee minuten later resulteerde zelfs in de 2-0. Bas Gozeling kreeg de door Roy Bakkenes genomen hoekschop ongelukkig op zijn hoofd en passeerde Cummins.

Pas daarna gingen alle remmen los bij FC Lisse en werd er aanvallend gewisseld. Dat leverde eigenlijk weinig op totdat Justin van der Putten vijf minuten voor tijd ineens de 2-1 scoorde. Daarna drukte FC Lisse de Nijkerkers wel terug op de eigen speelhelft en was het volhouden. Sparta Nijkerk bleef echter overeind, pakte de winst en en-passant ook de koppositie.