Jesse van Nieuwkerk kan doelman Huiskamp niet passeren
Jesse van Nieuwkerk kan doelman Huiskamp niet passeren ARJEN GERRITSMA

Sparta Nijkerk verliest koppositie

Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk verloor zaterdag voor de tweede maal op rij in de derde divisie. Na de thuisnederlaag tegen HSV Hoek van twee weken geleden, volgde zaterdag een 2-1 nederlaag bij DVS’33. De marge op de ranglijst werd daarmee verspeeld en de Nijkerkers delen nu de eerste plaats met Sportlust’46 en FC Lisse.

Zowel Sparta Nijkerk als DVS’33 speelden dinsdag in de KNVB beker tegen een profclub. De Nijkerkers speelden uitstekend, maar verloren in het laatste kwartier van ADO Den Haag. DVS’33 had meer succes en schakelde Fc Eindhoven met 2-1 uit. De krachtsinspanning had wel enigszins zijn uitwerking op het onderlinge duel van zaterdag.

DVS’33 leek het minste last te hebben en had het meeste balbezit voordat Nicky van Hilten toch wel plotseling de 1-0 aantekende. Pas hierna ontbrandde het duel enigszins, mede omdat Sparta Nijkerk beter begon te spelen. Veel mogelijkheden leverde dit niet op, terwijl het voor DVS’33 ook vooral bij dreiging bleef. De echte strijd zou hopelijk in de tweede helft volgen.

Eric Speelziek bracht met Rick van den Brink, Jesse van Nieuwkerk en Max Leeflang drie verse krachten om het duel te kantelen. Echt grip op de tegenstander kreeg Sparta Nijkerk echter niet en toen Benjamin Roemeon na een uur de stand op 2-0 bracht, zag het er niet beter uit. Aanvallende intenties waren er voldoende van de NIjkerkers, maar de echte kansen bleven uit, laat staan doelpunten. Maurice de Ruiter wist in de blessuretijd nog wel te scoren, maar de 2-1 viel te laat voor Sparta Nijkerk om nog een resultaat te boeken.

advertentie