Wel winst, geen periodetitel
Wel winst, geen periodetitel v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk wint, maar grijpt naast periodetitel

12 februari 2022 om 20:57 Voetbal

NIJKERK Het was een uitermate spannende inhaalronde in de derde divisie. Op de laatste speeldag van de eerste periode konden maar liefst vijf ploegen de titel nog grijpen. Sparta Nijkerk won haar wedstrijd in Goes met 1-3. Het bleek één treffer te weinig om de eerste periodetitel te grijpen, die nu naar Sportlust’46 is gegaan. De Nijkerkers staan wel op de gedeeld eerste plaats op de ranglijst en het lijkt een spannend seizoen te worden.

Ondanks de verre reis waren er weer veel Nijkerkse supporters meegereisd, die zagen dat Sparta Nijkerk snel op voorsprong wilde komen. Een snelle treffer is immers vaak cruciaal tegen een ploeg uit de straat van de divisie, zoals Goes. Dat doelpunt viel echter pas na twintig minuten toen een schot van Mike Ahrens van richting veranderde en in het net verdween: 0-1. Nu was het wachten op meer doelpunten, maar deze bleven uit en Goes kwam zelfs langszij. Francis Kabwe Manengela was er als de kippen bij om een dieptepass om te zetten in de 1-1.

Na rust, met de niet geheel fitte invaller Maurice de Ruiter, ging Sparta Nijkerk op zoek naar de winst en doelpunten. Bryan Burgerhout wist een pass van Donny van der Wal op waarde te schatten en zorgde voor de 1-2. Daarna was het zoeken naar meer en waren de Spartanen wel beter, maar het bleef oppassen voor de tegenaanval van Goes. Pas vijf minuten voor tijd viel de 1-3 door een benutte strafschop van Mike Ahrens, nadat De Ruiter was gevloerd. Verder kwam Sparta Nijkerk niet en de 1-3 bleek uiteindelijk net te weinig om de eerste periodetitel op te eisen. 

Sparta Nijkerk is nu gedeeld koploper met FC Lisse en Sportlust’46 en Excelsior’31 staat dichtbij. Het belooft een uitermate spannend vervolg van de competitie te gaan worden in de derde divisie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie