Sparta Nijkerk won zaterdag met 4-1 van Harkemase Boys.
Sparta Nijkerk won zaterdag met 4-1 van Harkemase Boys. Aalt Guliker

Dubbele winst voor Sparta Nijkerk

Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft de tweede plaats in de competitie min of meer veilig gesteld. Het kampioenschap zou in theorie nog mogelijk zijn, maar de nacompetitie is veel reëler. Door de winst van zaterdag tegen Harkemase Boys (4-1), gevolgd door een 0-1 overwinning dinsdag bij de amateurs van AFC Ajax hebben de Nijkerkers naast een goed gevoel ook zekerheid over het speelschema.

Zaterdag tegen Harkemase Boys hadden de Spartanen het aanvankelijk lastig, maar een fraaie solo van Janic Makizodila, gevolgd door een treffer, betekende een opsteker: 1-0. Nog voor de pauze zorgde Bryan Burgerhout voor extra vreugde met de 2-0. In de tweede helft kwamen de Friezen opzetten met een enorme mogelijkheid tot terugkeer in de wedstrijd. Geen treffer en even later zorgde Max Leeflang voor de voortijdige beslissing met de 3-0. Sparta Nijkerk ging verder en Burgerhout tekende voor de 4-0, waarna Berwout Beimers met een schitterende treffer de 4-1 eindstand op het scorebord zette.

Dinsdag in Amsterdam kon Sparta Nijkerk de tweede plaats veiligstellen. De amateurs van Ajax waren echter de betere ploeg in het eerste bedrijf. De kansen en mogelijkheden waren vooral voor de gastheren, maar er werd niet gescoord. Na de thee bleef het spannend met kansen voor beide doelen. Maurice de Ruiter was dichtbij, maar ook Wouter Beukers moest handelend optreden. Toen iedereen dacht aan een doelpuntloos duel, zette Sparta Nijkerk nogmaals aan. Janic Makizodila was het die diep in blessuretijd alsnog de drie punten naar Nijkerk liet vertrekken. De 0-1 was het laatste wapenfeit van de wedstrijd en daarmee deed Sparta Nijkerk goede zaken. Dit mede omdat Sportlust’46 op eigen veld ten onder ging tegen DOVO (0-2).

Woensdagavond speelt Lisse bij Harkemase Boys en bij winst zijn zij de kampioen. Sparta Nijkerk kan via de nacompetitie gaan proberen om alsnog promotie naar de tweede divisie te behalen. Door de winstpartijen weet Sparta Nijkerk nu het speelschema voor deze nacompetitie als hoogst geklasseerde periodekampioen. Op woensdag 1 juni spelen de Nijkerkers een uitduel tegen de laagst geklasseerde periodekampioen uit de derde divisie zondag, gevolgd door het thuisduel op zaterdag 4 juni. ADO’20 uit Heemskerk zou daar wel eens de tegenstander kunnen zijn. Dat blijft afwachten, maar de Spartanen lijken de goede vorm weer op tijd te pakken te hebben.

Door Rob Schoon

advertentie