Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk pakt periodetitel

6 april 2022 om 01:56 Voetbal

NIJKERK Het is Sparta Nijkerk dinsdagavond gelukt om de titel van de tweede periode binnen te slepen. Zaterdag ging die mogelijkheid nog verloren door een 2-0 nederlaag bij Staphorst. Dinsdag lieten de Spartanen zich echter niet verrassen door Ter Leede. Scherp, gedreven en effectief werd met 3-0 gewonnen. De Nijkerkers wonnen daarmee de periodetitel, maar met het behoud van de koppositie ligt het einddoel waarschijnlijk hoger.

Rob Schoon

Sparta Nijkerk speelt de laatste tijd een dubbel programma vanwege de tijdelijke stop van de competitie. Dat betekent voetballen op zaterdag én dinsdagavond en daar leken de Nijkerkers toch wat moeite mee te hebben. De topduels tegen Lisse, Sportlust’46 en DVS’33 op de zaterdagen werden winnend afgesloten, maar de duels op dinsdag bij HSV Hoek en thuis tegen DOVO eindigden in gelijke spelen. Omdat in de derde divisie iedereen van elkaar lijkt te kunnen winnen, stond Sparta Nijkerk voor het afgelopen weekend toch aan kop op de ranglijst.

Het duel in en tegen Staphorst was echter een grote tegenvaller. Sparta Nijkerk was duidelijk niet in goede doen en speelde een zeer moeizame wedstrijd. De thuisploeg speelde stevig en Sparta Nijkerk was niet bij machte daar voetballend tegenop te boksen. Door twee treffers van Ruben Kin, één voor de rust en één daarna, werd het 2-0 en het betekende dat Sparta Nijkerk geen periodetitel binnensleepte. Een kleine pleister op de wond was dat ook concurrent FC Lisse verloor (6-2 bij Barendrecht) en dat de koppositie behouden bleef.

Dinsdag verscheen een getergde Nijkerkse ploeg binnen de lijnen op de Ebbenhorst voor het duel tegen Ter Leede. De gasten moesten het ontgelden, want binnen tien minuten stond het 2-0 door treffers van Janic Makizodila en Jesse Buitenhuis. De gasten kregen daarna enkele goede mogelijkheden, maar toen Mike Ahrens de 3-0 aantekende, was Sparta Nijkerk weer heer en meester. Het enige wat Sparta Nijkerk vergat, was het uitbouwen van de score, maar de periodetitel werd terecht binnengesleept. In de eindfase van het duel maakten zelfs de jeugdige spelers Stefano Fransberg, Douwe Blom en Rutger van de Beek hun debuut, zodat ook zij de overwinning mee konden vieren. 

Spelers en toeschouwers vierden niet alleen de periodetitel, maar ook het feit dat het veldspel weer eens flitsend en vermakelijk was.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie