Vorige week was trainer Eric Soeelziek al verheugd, maar ook deze winst tegen Sportlust'46 zal hem tevreden stellen.
Vorige week was trainer Eric Soeelziek al verheugd, maar ook deze winst tegen Sportlust'46 zal hem tevreden stellen. Aalt Guliker

Sparta Nijkerk wint topper tegen Sportlust’46

7 maart 2022 om 09:51 Voetbal

NIJKERK Voor de tweede week op rij stond er een topper op het programma voor Sparta Nijkerk, dit keer tegen Sportlust’46 in Woerden. En ook deze wedstrijd eindigde in een positief resultaat voor de Nijkerkers. De 0-2 overwinning betekent behoud van de koppositie en een concurrent op achterstand gezet.

Met een veranderde invulling van de posities was het even puzzelen voor de supporters wie waar stond. Ook binnen de lijnen liep het nog niet zoals het zou kunnen en Sportlust’46 wilde meteen zaken doen. Aanvallend waren zij een aantal malen dreigend, maar de eerst aanval van Sparta Nijkerk bleek meteen vrij beslissend voor het duel. Thomas Heideman greep Jesse van Nieuwkerk vast binnen de beruchte lijnen en kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd. Een rode kaart en een strafschop en voor Mike Ahrens was dat een eenvoudig klusje om de 0-1 aan te tekenen.

De topper was daarmee wel meteen van wat glans ontdaan. Sparta Nijkerk hoefde niet echt meer en Sportlust’46 was met een man minder geestdriftig, maar kon niet echt een vuist maken. Een echt boeiend duel werd het daardoor niet en toen Bryan Burgerhout op aangeven van Jesse Buitenhuis de 0-2 aantekende na een uur, was het eigenlijk definitief beslist. Veel goede wil aan de kant van de thuisplpeg, maar echt in gevaar kwam de winst voor Sparta Nijkerk niet. 

Daarmee won Sparta Nijkerk voor de tweede week op rij een topper. Net als vorige week tegen FC LKisse, ging het zaterdag tegen Sportlust’46 niet met oogstrelend voetbal, maar de punten zijn binnen en dat is momenteel belangrijker. Met de koppositie doen de Nijkerkers ook dit seizoen weer mee voor promotie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie