v.v. Sparta Nijkerk

Moeizame winst voor Sparta Njkerk

3 september 2022 om 19:25 Voetbal

NIJKERK De competitiestart voor Sparta Nijkerk loopt nog niet helemaal soepel, maar de Nijkerkers wisten zaterdag wel te winnen bij Rijnvogels (0-1). De goede vorm is er zeker nog niet, maar er werd niet opnieuw tegen verliespunten opgelopen in in Katwijk aan de Rijn.

Twee weken gelden was de seizoenopening tegen promovendus Urk een forse tegenvaller en vorige week was er enig herstel met de winst tegen DVS’33. Bij Rijnvogels, ook een debutant in de Derde Divisie, wilde Sparta Nijkerk de stijgende lijn vasthouden. Dat verliep minder succesvol dan gehoopt, terwijl de Nijkerkers in nagenoeg dezelfde formatie speelden als een week eerder. De eerste helft liet een gelijk opgaand duel zien met twee ploeg die weinig tot niets voor elkaar onder deden.

In de tweede helft ging het meegereisde Nijkerkse publiek er dus maar even goed voor zitten. Ze zagen wel een beter voetballend Sparta Nijkerk, maar niet een ploeg die de tegenstander zij wil op kon leggen. De voorsprong volde wel, omdat spits Mark van der Weijden onreglementair werd gestopt en een strafschop volgde. Mike Ahrens wist dit buitenkansje feilloos te benutten voor de 0-1. Daarna kregen de Nijkerkers aanvallend meer ruimte en had de voorsprong uitgebreid kunnen worden, maar ten dit niet gebeurde, bleef het spannend tot het einde. De scheidsrechter liet bijna tien minuten doorspelen, voordat het verlossende eindsignaal klont en de Spartanen een 0-1 overwinning konden bijschrijven. Er is nog genoeg te verbeteren, maar er is wel weer gewonnen.