Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk knokt zich naar punt tegen ACV

18 april 2022 om 18:24 Voetbal

NIJKERK Lange tijd leek het een slechte voetbalmiddag te worden voor Sparta Nijkerk. De ploeg speelde stroef, had moeite in de combinaties en de bezoekers van ACV waren in goede doen. In de slotfase wisten de Nijkerkers toch nog de 0-2 achterstand om te buigen naar een 2-2 gelijkspel. Op karakter, zullen we maar zeggen.

Sparta Nijkerk heeft de afgelopen weken duidelijk moeite met het dubbele wedstrijdprogramma. Geen moment konden zij een stabiel prestatieniveau halen en vasthouden. Tegen ACV was dat op Paasmaandag eigenlijk niet anders. De goede wil was er wel, maar te veel onnauwkeurigheden en misverstanden leidden tot een zeer lastige middag tegen ACV. De gasten zorgden direct voor druk op de opbouw van Sparta Nijkerk, zodat er geen moment rust was om in het spel te komen. Zelf brachten de Drentenaren wel voldoende beweging en creativiteit om gevaar te stichten voor het doel van Wouter Beukers. De 0-1 halverwege de eerste helft was dan ook niet geheel verrassend. Een vlotte combinatie door het hard van de Nijkerkse defensie belandde bij Boy Spijkerman die koelbloedig de 0-1 scoorde.

Voordat de Spartanen waren bekomen van deze tegenvaller, werd de achterstand op 0-2 gebracht. Nu was Spijkerman de aangevere en Justin Mulder het eindstation. Tegenover de Assense dadendrang kon Sparta Nijkerk aanvallend eigenlijk vrijwel niets inbrengen, zodat het in de tweede helft moest gebeuren. Met Janic Makizodila vooruit geschoven en Jesse van Nieuwkerk en Brian Burgerhout als aanvallende wissels, kwam Sparta Nijkerk wel vaker in de aanval. De echte kansen beleven echter uit, waar ACV in de counter levensgevaarlijk bleef. Toch werden de aanvallende intenties beloond een kwartier voor tijd toen Mike Ahrens de voorzet van Makizodila doeltreffend afrondde: 1-2.

Het Nijkerkse publiek schrok wakker en besloot de ploeg te steunen in hun jacht op de gelijkmaker. Hoewel ACV de wedstrijd had kunnen beslissen, pakte Sparta Nijkerk in de laatste minuut toch een punt. Makizodila scoorde uit een corner de 2-2 en ondanks de extra pogingen was dit de eindstand. Waar Sparta Nijkerk zich uit geslagen positie terug knokte, was het bij concurrent FC Lisse andersom. Zij leidden 25 minuten voor tijd met 3-0 tegen ODIN’59, maar zagen de Heemskerkers alsnog langszij komen: 3-3. Het blijft hoe dan ook heel spannend in de top van de derde divisie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie