Afbeelding
Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk start competitie op Urk

Voetbal

NIJKERK Voor Sparta Nijkerk start komende zaterdag de competitie in de derde divisie met een uitwedstrijd tegen sv Urk. De Spartanen zullen de competitie sterk willen starten om mee te kunnen doen in de top van de divisie.

Sv Urk is vorig seizoen gepromoveerd vanuit de Hoofdklasse, waarin ze onder meer uitkwamen tegen NSC. De ploeg uit de Noordoostpolder is daarmee één van de nieuwe teams in de Derde divisie. Of zij een rol van betekenis gaan spelen of moeten vechten voor lijfsbehoud, blijft afwachten, maar doorgaans is Urk een goed georganiseerde ploeg met veel fysiek vermogen.

Sparta Nijkerk heeft nogal wat wisselingen binnen de selectie ondergaan en dat heeft in de voorbereiding gezorgd voor gewenning en wisselend spel. Ook doordat Eric Speelziek zijn ploeg vooral oefenduels speelde tegen ploegen uit de Tweede divisie, waren de resultaten niet bijzonder goed. De wedstrijden in de voorbereiding zeggen echter lang niet altijd iets over de kwaliteiten of potentie van een ploeg. Duidelijk is wel dat er weer een talentvolle selectie staat, waarmee Sparta Nijkerk zeker zal streven om mee te doen om de bovenste plaats(en) in de Derde divisie.

Een goed resultaat in de seizoensopening zou daarbij helpen. De formatie die Speelziek het veld in zal sturen kan qua invulling nog alle kanten op, want er is keuze genoeg. Maar zij zullen gaan voor de winst vanaf 15.00 uur op Urk.

Door Rob Schoon

advertentie
advertentie