Laat je voetbaltalent zien
Laat je voetbaltalent zien v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk verslaat Excelsior’31

14 mei 2022 om 22:59 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk behaalde zaterdag een ruime overwinning bij Excelsior’31 in Rijssen. De ploeg lijkt weer een beetje te groeien naar de goede vorm van eerder dit seizoen, maar veel blessuregevallen blijven een risico. Het is wel een mooie gelegenheid om extra veel (jeugd)spelers de kans te geven, wat dan ook volop gebeurt.

Excelsior’31 in Rijssen is meestal een lastige uitwedstrijd voor Sparta Nijkerk, dus na de winst op Goes een test of de weg naar boven weer is gevonden. De thuisploeg begon wat sterker aan het duel, maar kansen waren spaarzaam; daarvoor was het spel van beide kanten te slordig en onnauwkeurig. Sparta Nijkerk kwam gedurende het duel steeds wat meer opzetten en nog voor de pauze schoof Max Leeflang de bal vanaf links onder de uitkomende doelman Van Zaltbommel heen voor de 0-1. 

In het tweede bedrijf waren de Nijkerkers scherper en minder slordig aan de bal. Toen Excelsior’31 na tien minuten het initiatief in handen nam, moesten de Spartanen even vol in de verdediging, maar het offensief was halverwege de tweede helft alweer geluwd. Vlak daarna zorgde Bryan Burgerhout voor de 0-2 en verdween de strijdlust bij de gastheren. 

Sparta Nijkerk had echter nog wel zin in meer en toen Jesse Buitenhuis werd gestuit, mocht Mike Ahrens via de strafschopstip de 0-3 aantekenen. De van een blessure teruggekeerde invaller Buitenhuis was zelf verantwoordelijk voor de 0-4 met een rake kopbal. Speelziek had in die periode al zijn jonge reservebank speelminuten geschonken. Ricardo Fransberg en Collin Linnenbank (beiden O19) en Lauren de Korte en Douwe Blom (O23) hebben zo weer een beetje ervaring opgedaan in de hoofdmacht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie