v.v. Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk keert huiswaarts met punt uit Assen

11 september 2021 om 20:44 Voetbal

NIJKERK Voor zover je in deze fase al kan spreken over een topper, was er zaterdag sprake van in Assen. Twee ploegen uit de top 3, ACV en Sparta Nijkerk troffen elkaar. De ploegen waren zowel in de eerste als de tweede helft aan elkaar gewaagd, waarbij het met name na de rust erg leuk werd om te zien. De eindstand werd 2-2, waarmee beide ploegen eigenlijk krgeen waar ze recht op hadden.

De thuisploeg ACV zette veel druk op de Nijkerkse defensie en dit was even wennen voor de Spartanen. Het leverde ACV veel hoekschoppen op, zonder dat er erg veel gevaar uit kwam. Er was sowieos niet veel gevaar voor bede doelen, dus de 0-0 ruststand was eigenlijk niet meer dan logisch.

Na de thee hadden beide teams besloten dat ze vol voor de winst wilden gaan en Sparta Nijkerk nam al snel de leiding. Een gekraakt schot van Maurice de Ruiter verdween met een boogje over doelman Wormmeester en betekende de 0-1. De Spartanen hadden veel balbezit en ACV loerde op de counter en was na een uur succesvol. Toufik Faraouni snelde langs de zijkant en gaf hard voor op Boy Spijkerman die de bal bij de eerste paal achter Manuel Hoogewoning tikte: 1-1. Even later konden de Nijkerkse supporters weer juichen toen Donny van der Wal over rechts opstoomde en breed legde op Roy Bakkenes. De middenvelder aarzelde geen seconde en schoot de bal strak in de goal: 1-2.

Het bleef een vermakelijk duel en de thuisploeg kwam weer terug. Freddy Quispel werd weggestuurd en verschalkte Hoogewoning met een prima stiftbal voor de 2-2. Beide ploegen name hier geen genoegen mee en wilden de volle winst pakken, waarbij Sparta Nijkerk het meeste aanspraak mocht maken op de drie punten. In de allerlaatste minuut leek Donny van der Wal de matchwinner te worden, maar zijn vrije trap werd ternauwernood uit het del gehaald door Wormmeester (of was het toch de paal?).

Het spannende duel eindigde zo in 2-2 een eindstand die aardig recht deed aan het spelbeeld. Sparta Nijkerk was voetballend wellicht wat beter, maar ACV bood uitstekend tegenstand met veel druk naar voren.