Afbeelding
Foto: Shutterstock

Reisbureaus zien het aantal boekingen groeien

Partnercontent

Een vakantie op een Nederlands vakantiepark is ontzettend populair. Tijdens de (vervroegde) kerstvakantie koos een groot aantal gezinnen voor een verblijf op zo’n vakantiepark. Ook voor de voorjaarsvakantie van 2022 zien vakantieparken het aantal boekingen snel toenemen. Sommige vakantieparken meldden zelfs dat de bezetting in de afgelopen periode hoger lag dan in de periode voor de pandemie. Niet iedereen kiest voor een vakantie in eigen land. Ook de vakanties naar de zon zijn in trek, zo merken reisbureaus. Nederlanders hebben de zon de afgelopen twee zomers gemist.

Meivakantie voor een zonvakantie binnen Europa 

De voorjaarsvakantie komt voor veel gezinnen nog te vroeg, wanneer het gaat om een vakantie naar het buitenland. Veel gezinnen maken zich zorgen over de coronaregels die rond deze vakantieperiode zullen gelden. Het maakt dat vakanties mogelijk op het laatste moment moeten worden afgezegd. In de meivakantie lijkt die kans veel kleiner te zijn. Populaire bestemmingen voor de meivakantie zijn onder meer Griekenland, Spanje en Portugal. Ook reizen naar Italiaanse steden als Rome en Milaan worden veel geboekt op dit moment. Het zijn bestemmingen met nagenoeg een garantie op mooi weer in mei.

Ook verre reizen in trek bij toeristen

Opvallend dit jaar is het feit, dat veel mensen zoeken naar een verre bestemming. Waar Australië haar grenzen voorlopig nog gesloten houdt, geldt dat niet voor de Verenigde Staten. Het land opende haar grenzen in het najaar van 2021 voor Europese toeristen. De kans lijkt vooralsnog klein, dat het land de grenzen opnieuw zal sluiten. Wel geldt er momenteel nog een negatief reisadvies voor het land; enkel noodzakelijke reizen worden toegestaan. In de mei- of zomervakantie kan de situatie heel anders zijn. Veel gezinnen nemen die gok en boeken nu al een reis naar dergelijke bestemmingen.

Bekijk voor vertrek het reisadvies 

Het wordt sterk aangeraden om voor vertrek naar een verre bestemming eerst naar het reisadvies vanuit de overheid te kijken. Op de website van de overheid lees je meer over de eisen waaraan moet worden voldaan bij vertrek en bij terugkomst. Voor sommige landen geldt dat je verplicht een aantal dagen in quarantaine moet na thuiskomst. Dat kan een belemmerende factor zijn, afhankelijk van je werk.

Gespaard vakantiegeld nu alsnog uitgegeven

Het feit dat verre reizen in trek zijn, past bij het beeld dat Nederlandse gezinnen meer spaargeld hebben dan voor de pandemie. Veel Nederlanders besloten de afgelopen twee zomerperiodes thuis te blijven en hun vakantiegeld op de spaarrekening te parkeren. Dat budget wordt nu gebruikt om ieders droomreis te maken. Overigens kiest niet iedereen voor een verre reis. Er zijn ook veel mensen die hun vakantiegeld gebruikt hebben om tijdens de vakantieperiodes te klussen in huis. Onder meer de keuken en badkamer werden vaak aangepakt.

advertentie