Afbeelding
Foto: Unsplash

Handige hebbedingetjes voor reizen in 2022

17 januari 2022 om 07:00 Partnercontent

Heb je in 2022 een verre reis op de planning staan? Je bent niet de enige! Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een groot aantal Nederlandse huishoudens dit jaar gebruiken om een reis naar Amerika of bijvoorbeeld Australië te maken. In de afgelopen jaren was het nauwelijks mogelijk, voornamelijk door de gesloten grenzen van deze landen. Inmiddels heeft Amerika haar grenzen geopend voor de Europese toerist. De verwachting is dat Australië dat in de loop van dit jaar ook zal doen. Er zijn een aantal hebbedingetjes die je nu alvast in huis kunt halen voor je (verre) reis. Denk aan de beste draadloze oplader, voorzien van een geïntegreerde wekker. Zo heb je maar één stroompunt nodig voor twee gadgets! Als je toch in de hoek van de smartphones zit, vergeet dan niet bij de telefoonhoesjes te kijken. Ze zijn onmisbaar om je telefoon in een goede staat te houden!  

In dit artikel vind je verschillende hebbedingetjes, die anno 2022 onmisbaar zijn tijdens een reis. Het maakt hierbij niet uit of je voor een reis naar Amerika kiest, of in eigen land blijft. Ook in Nederland valt ontzettend veel te zien en te doen. Enig nadeel is de onzekerheid over het weer in de Nederlandse zomer. Dat bleek afgelopen zomer, toen het aantal zomerse dagen ver achterbleef bij het gemiddelde uit de afgelopen decennia.

Externe accu met een geïntegreerd zonnepaneel 

Je hebt niet altijd een stopcontact bij de hand tijdens de reis. Neem een externe accu mee, zodat je de telefoon altijd op kunt laden. Een smartphone is ook tijdens het reizen belangrijker geworden. We zetten er offline kaarten op, we gebruiken de telefoon als encyclopedie, enzovoorts. Daarbij laat men de spiegelreflexcamera thuis en worden de foto’s met de camera in de smartphone gemaakt. Ze zijn vaak minstens zo mooi! Er zijn tegenwoordig externe accu’s verkrijgbaar, welke voorzien zijn van een geïntegreerd zonnepaneel. Zo heb je de mogelijkheid om de accu gedurende de dag op te laden, los van een stroompunt.

Survival tool en zaklamp voor wandelingen in de natuur 

Tijdens een vakantie wil je niet alleen steden bekijken. Veel mensen maken fraaie wandelingen door de natuur. Voorkom dat je verdwaalt of vast komt te zitten, door een survival tool en zaklamp mee te nemen. In het buitenland is het soms veel eerder donker, dan je in Nederland gewend bent. In het duister is het lastig de weg nog terug te vinden, daar het meer moeite kost je te oriënteren op de omgeving. Een zaklamp met sterke accu biedt de uitkomst. Een survival tool helpt je de weg vrij te maken als je vast dreigt te lopen. Knip of zaag een aantal takken weg, zodat je door kunt lopen.

Hamamdoek om je mee af te drogen 

Je wilt geen zware, katoenen handdoek meenemen op reis. Niet alleen zijn ze zwaar, het duurt ook even voor een dergelijke handdoek weer droog is. Met een hamamdoek heb je een goed alternatief! Deze doeken zijn veel lichter van gewicht, compact en van een dunne stof gemaakt. De hamamdoek is hierdoor veel sneller droog dan een katoenen handdoek. Ideaal, wanneer je onderweg in een beekje of bijvoorbeeld de zee wilt zwemmen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie