Afbeelding
Foto door form PxHere

Een auto huren voor de vakantie regel je al voordat je vertrekt

24 juni 2021 om 07:35 Partnercontent

Het is natuurlijk erg makkelijk als je op je vakantieadres de beschikking hebt over een auto. Zo kun je gaan en staan waar je zelf wilt. Je bent niet afhankelijk van dure taxi’s of van onbetrouwbare bussen en treinen. Een huurauto kun je regelen als je op het vliegveld arriveert. Maar het kan ook al voordat je vertrekt. Dat is wel zo makkelijk. Je kunt dan in alle rust een geschikte huurauto uitzoeken en je hoeft je er bij aankomst niet meer druk over te maken of er een auto is die aan jouw wensen voldoet. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor deze optie.

Prijzen vergelijken kan je veel geld besparen

Een auto huren kan qua prijs flink verschillen. Soms kun je bij de ene maatschappij dezelfde auto huren voor veel minder dan bij de andere aanbieder. Het loont dan ook zeker de moeite om prijzen voor huurauto’s te vergelijken. Je kunt hiervoor onder andere terecht op de website van EasyTerra Autohuur. Hier voer je je bestemming in en de periode waarvoor je een auto wilt huren. Vervolgens zie je meteen een overzicht van beschikbare auto’s bij meerdere bekende verhuurbedrijven. Maak je keuze, regel de huur online en je auto staat voor je klaar als je arriveert.

Aandachtspunten voor autohuur in het buitenland

Check de regels voordat je een auto gaat huren in het buitenland. Vaak geldt een minimumleeftijd. Lang niet overal kun je als 18-jarige beginnende bestuurder een auto huren. Meestal is de minimumleeftijd 21 jaar, soms ligt deze hoger. Daarnaast is het zo dat je voor de huur van een auto vrijwel altijd een creditcard met bestedingslimiet nodig hebt. Een prepaid card of een andere betaalwijze wordt vaak niet geaccepteerd. Zorg ervoor dat je de card waarmee je de reservering doet ook bij je hebt als je de auto ophaalt.

Huur een auto met voldoende zitplaatsen

Reis je met kinderen let er dan op dat er in je huurauto voldoende zitplaatsen zijn. Kinderen moeten tot een bepaalde leeftijd in een kinderzitje. Alle passagiers moeten uiteraard een gordel dragen, ook op de achterbank. Bij het kiezen van je huurauto kun je aangeven voor hoeveel personen deze geschikt moet zijn. Je kunt deze optie simpel kiezen wanneer je op www.easyterra.nl op zoek gaat naar een goedkope huurauto voor je vakantie.

Ga nooit onverzekerd op pad

Bij het huren van een auto is de verzekering voor schade vrijwel altijd inbegrepen. Houd er rekening mee dat voor deze verzekering vrijwel altijd een eigen risico geldt. Dit kun je als je dat wilt afkopen bij de huurovereenkomst. Controleer je huurauto altijd goed op schade. Als er krassen of deuken zichtbaar zijn, wijs de verhuurder daar dan direct op en maak foto’s. Zo voorkom je dat je onterecht aansprakelijk wordt gesteld voor schade aan de huurauto. De kans bestaat dan dat je je borg niet terugkrijgt. Deze wordt altijd standaard op je creditcard gereserveerd zodra de huurauto wordt overgedragen. Houd hier ook rekening mee bij het gebruik van je card. Je ziet de reservering voor de borg als je de mutaties op je creditcard online inziet, bijvoorbeeld via de app van de aanbieder van je creditcard.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie