Afbeelding
Foto door form PxHere

Hier moet je op letten bij het kopen van een vaatwasser

27 november 2020 om 13:10 Partnercontent

Een vaatwasser is ondertussen ontzettend populair. Logisch natuurlijk, want wie heeft nou geen hekel aan het afwassen van de vuile borden en kopjes? Zo’n horeca vaatwasser is hiervoor perfect, want het heeft erg veel ruimte. Toch kun je er uiteraard ook voor kiezen om een model voor consumenten aan te schaffen. Je moet wel sowieso op de onderstaande factoren letten, al zijn er nog een paar zaken waar je rekening moet houden bij het kopen van een nieuwe of een tweedehands vaatwasser. 

Ingebouwd of vrijstaand?

Zo moet je onder meer bepalen of je de vaatwasser in wilt bouwen in de keuken of juist vrijstaand wilt houden. Hierbij heb je vier opties. De eerste mogelijkheid is volledig geïntegreerd, waarbij de vaatwasser wordt ingebouwd. Het bedieningspaneel zit aan de binnenkant en valt dus niet te zien. Half geïntegreerd is een andere optie, wat ook ingebouwd is. Het bedieningspaneel zit juist aan de buitenzijde van de deur. Je kunt tevens voor vrijstaand kiezen, wat geheel los staat. De buitenkant is meestal mooi afgewerkt. De laatste mogelijkheid heet onderbouw. Zo’n vaatwasser heeft een eigen deur, net als een vrijstaand exemplaar. Het heeft daarentegen geen bovenblad en wordt dus onder het aanrechtblad ingebouwd.

Formaat

Natuurlijk moet je ook bepalen hoe groot de vaatwasser moet zijn. Het standaard formaat is ongeveer 85 centimeter hoog en 60 centimeter breed, waarin je zo’n 12 tot 15 couverts kunt plaatsen. Daarnaast is het ook mogelijk om voor een kleiner of groter exemplaar te kiezen. Een kleine vaatwasser is zeker aan te raden als je alleen of samen woont zonder kinderen. Je kunt dan kiezen voor een smal of een mini vaatwasser. Een groot model is juist geschikt voor een horecagelegenheid, er is dan ook een speciale horeca vaatwasser geproduceerd. Is het aanrechtblad van je keuken relatief hoog? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een hoog model. Dit zal beter aansluiten bij de hoge kastjes in de keuken. Zo’n hoge vaatwasser heeft natuurlijk ook een hogere binnenruimte. Dit zorgt ervoor dat de hogere vaat er ook in gereinigd kan worden. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie