Afbeelding
Fietsendrager

De verschillende soorten fietsendragers en de voordelen ervan

4 juni 2021 om 11:22 Partnercontent

Een fietsendrager is uiteraard een zeer handige uitvinding. Nederland is echt een fietsland en het is dan ook zeer fijn te noemen wanneer jij je fiets kunt meenemen naar veel fantastische plaatsen. Het is natuurlijk fijn als jij op die andere plaatsen van je eigen fiets kan genieten en er niet eentje hoeft te huren. Als jij bijvoorbeeld weer een fiets moet huren, dan loop je weer tegen problemen aan. Misschien is er bij de fiets bijvoorbeeld sprake van zeer gebrekkig onderhoud, maar het kan ook zijn dat er flinke kosten mee gepaard gaan.

Bovendien bestaat er ook nog de mogelijkheid dat er geen goede fiets te huur is op een specifieke plek. Ben jij dus van plan om in de nabije toekomst een fietsendrager aan te kopen? In dat geval zijn er veel verschillende soorten fietsendragers waaruit je kunt kiezen. In dit artikel gaan wij in op de verschillende soorten fietsendragers, vervolgens bespreken wij het type pro user diamant. Daarnaast geven wij nog aanvullende informatie over fietsendragers. Waar moet je bijvoorbeeld op gaan letten bij de aankoop?

De verschillende soorten fietsendragers

Zoals we in de inleiding hadden beloofd, bespreken wij eerst de verschillende soorten fietsendragers die er zijn. In principe is dit in drie soorten onder te verdelen. We bespreken ook enkele voordelen en nadelen per methode.

Trekhaak

De meeste fietsendragers worden bevestigd op de trekhaak. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat dit de makkelijkste methode. Dat wil zeggen: je hoeft er geen technisch genie voor te zijn om de fietsen te bevestigen. Een trekhaak brengt uiteraard ook een nadeel met zich mee. Het is namelijk wel van belang dat je auto voorzien is van een trekhaak. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan het nog een dure aangelegenheid worden. Je moet er dan voor kiezen om ofwel een trekhaak te laten monteren op je auto, of je kiest ervoor om een nieuwe auto aan te kopen. Gelukkig zijn er ook nog andere mogelijkheden om een fietsendrager op je auto te bevestigen.

Op de achterklep

Er zijn ook fietsendragers die je op de achterklep van een auto kunt monteren. Dit is ideaal voor mensen die geen trekhaak op de auto hebben en ook niet van plan zijn om in de nabije toekomst een nieuwe auto aan te kopen. Een nadeel is echter dat je fietsen wel veel hoger moet optillen en je kunt niet gebruikmaken van een oprijgoot. Heb jij bijvoorbeeld een slechte rug? Of heb je andere fysieke problemen? In dat geval kan het best lastig zijn om de fietsen te bevestigen.

Op het dak

Dan is het ook nog mogelijk om een fietsendrager aan te kopen die je op het dak kunt monteren. Dit is wel een beetje een ouderwetse methode en misschien zag jij vroeger wel regelmatig mensen die de fietsendrager op het dak hadden gemonteerd. Het nadeel is dat je dan je fiets wel heel hoog moet tillen en dat kan fysiek veel problemen met zich meebrengen. Een ander nadeel is dat een e-bike qua gewicht vrijwel helemaal niet te doen is, want die zijn nog veel zwaarder.

Het type ‘pro user diamant’ fietsendrager met inklapsysteem

De technologie staat niets voor niets en ook in de fietsendragerwereld heeft dit voor veel vooruitgang gezorgd. Zo heb je tegenwoordig namelijk het zogenaamde pro user diamant systeem. Dit systeem is gemaakt voor het monteren van fietsen aan de trekhaak. Het voordeel is dat je dit op een heel effectieve wijze kan doen, want hij is voorzien van een inklapsysteem. Het voordeel is dan ook dat de kofferbak toegankelijk blijft en dat is niet bij elke fietsendrager het geval. Uiteraard zijn er nog meer voordelen te noemen, maar daar kun jij op het internet wel meer over vinden.

Een passende fietsendrager

Als het gaat om een fietsendrager, dan kun jij deze uiteraard aankopen bij veel verschillende merken. Het punt is echter dat je er wel goed op moet letten dat je te maken hebt met een kwalitatief merk. De veiligheid is immers ook belangrijk, want je wil niet graag dat er een fiets op de snelweg neer gaat vallen met alle tragische gevolgen van dien. Een fietsendrager van het merk Heuts staat bekend om kwaliteit. Maar uiteraard zijn er meer merken waar je aan kunt denken. Al met al is het iets om goed over na te denken. Uiteraard speelt het prijskaartje ook een belangrijke rol.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie