Afbeelding
Foto door form PxHere

Met de auto naar Frankrijk: 3 tips waar je op moet letten

23 juli 2020 om 11:49 Partnercontent

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je met de auto naar Frankrijk gaat. Misschien verblijf je wel in Frankrijk zelf, maar het kan ook zijn dat je onderweg bent naar je vakantiehuis in Spanje. Daarnaast kun je voor de auto als vervoermiddel kiezen omdat het de perfecte manier is om onderweg te genieten van de mooie omgevingen die dit land te bieden heeft. Echter zijn er wel een aantal zaken die je in het oog moet houden wanneer je met de auto naar vakantiehuis in Frankrijk gaat. Hieronder geven we je een drietal tips waar je op moet letten.

Tip 1: verplichte attributen in je auto

Je dient in Frankrijk een aantal attributen in je vervoermiddel te hebben die in Nederland niet per se verplicht zijn. Een huisje aan zee huren en dan niet arriveren omdat je iets kleins vergeten bent mee te nemen, is immers vervelend. Je wilt je vakantie hierdoor niet laten verpesten. Zorg er daarom ten eerste altijd voor dat je een gevarendriehoek meeneemt. Bij een ongeluk (tenzij deze op de snelweg gebeurd is) plaats je de driehoek 30 meter van je auto. Vergeet ook niet een duidelijk zichtbaar veiligheidshesje mee te nemen. 

Rij nooit in je auto met louter slippers aan, want dit is in Frankrijk streng verboden. Daarnaast mag je geen gebruik maken van apps om flitspalen te detecteren. Ook mag je geen oortjes in om muziek te luisteren. Tot slot raden sommige mensen aan om een alcoholtest mee te nemen. Echter is dit niet verplicht.

Tip 2: geld voor tolwegen

Als je wel eens in Frankrijk op de snelwegen hebt gereden, is de kans groot dat je een tolweg bent tegengekomen. Het principe is simpel. Arriveer je bij de poorten, dan begeef je jezelf naar een poort met een groene pijl. Zie je een rood kruis, dan weet je dat je bij deze poort niet kunt betalen. Rij vervolgens zo dicht mogelijk naar de automaat en haal het ticket eruit. Hierna gaat de poort open en kun je verder rijden.

Moet je betalen bij een tolpoort, dan heb je meerdere opties. Alhoewel contant betalen vaak nog wel een optie is, wordt vaak aangeraden om te kiezen voor een bankpas of een creditcard. Dit gaat een stuk sneller, waardoor je minder lang hoeft te wachten. Bij poorten waar je contant moet betalen staan vaak langere rijen. Zorg er wel voor dat je genoeg geld hiervoor hebt.

Tip 3: let goed op verkeersborden

Natuurlijk moet je in het verkeer altijd extra goed letten op verkeersborden. Echter is dit in Frankrijk nog een graadje erger in vergelijking met andere landen. Dit komt onder meer omdat meer dan 30% van de dodelijke ongevallen in Frankrijk veroorzaakt worden door een te harde snelheid. In 2018 werden de maximale snelheid op vele normale wegen daarom verlaagd van 90 naar 80 km per uur. Echter is dit niet overal evenredig ingevoerd, waardoor er nog veel verschillen zijn tussen wegen onderling. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie