Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Reizen naar Egypte en Cambodja weer mogelijk

17 mei 2021 om 12:03 Partnercontent

Na meer dan een jaar te zijn geconfronteerd met lockdowns, avondklokken en andere coronamaatregelen snakken veel mensen er weer naar om op reis te gaan. Een populaire vakantiebestemming voor Europese toeristen is Egypte, waar het het hele jaar door zonnig is. 

Reizen mogelijk op korte termijn weer mogelijk

In de EU wordt gewerkt aan een coronapaspoort dat ervoor moet zorgen dat het reizen binnen de lidstaten weer mogelijk wordt.

Ook reizen buiten Europa zijn wellicht binnenkort weer mogelijk, bijvoorbeeld naar Egypte. Egypte laat namelijk al sinds juli 2020 weer toeristen toe en het is niet verplicht om bij aankomst in quarantaine te gaan. Hoewel de Egyptische autoriteiten toeristen in het land toelaten is het reisadvies van de Nederlandse overheid nog negatief. Mogelijk wordt dit reisadvies bijgesteld zodra het vaccinatieprogramma in Egypte op gang komt en de besmettingsaantallen weer teruglopen.

Op 16 juni 2020 heeft ook de toezichthouder van de civiele luchtvaart van Cambodja aangekondigd dat het onder bepaalde voorwaarden weer mogelijk is om naar Cambodja te reizen.

Visum voor Egypte eenvoudig online aanvragen

Voor een reis naar Egypte is een visum nodig dat gemakkelijk en snel online kan worden aangevraagd. Omdat de aanvraagprocedure voor het visum Egypte geheel digitaal verloopt is het niet nodig om een bezoek te brengen aan de ambassade of het consulaat. Na toekenning ontvangt men het visum per e-mail. Je kunt het visum vervolgens zelf printen en meenemen op reis. Visumaanvragen worden gemiddeld na een week goedgekeurd. Wie vergeten is een visum aan te vragen kan een spoedaanvraag indienen. In dit geval ontvang je je visum meestal binnen twee tot vijf werkdagen.

Bij een aankomst in Sharm el Sheikh en een verblijf van maximaal 15 dagen is voorlopig geen visum nodig. Deze maatregel van de Egyptische overheid dient als stimulans voor de toerismesector, die sinds het begin van de corona-uitbraak zwaar te verduren heeft. Wie op een andere locatie luchthaven aankomt of buiten Sharm el Sheikh, Dahab, Nuweiba en Taba wil reizen moet wel een visum aanvragen.

Coronamaatregelen in Egypte

Hoewel de overheid van Egypte weer reizigers verwelkomt zijn en wel enkele beperkingen waar rekening mee gehouden moet worden. Zo moet men kunnen aantonen dat de zorg- of reisverzekering ziektekosten in verband met het coronavirus dekt en moet men voor vertrek een gezondheidsverklaring invullen. Bovendien moet men bij aankomst een negatief PCR-testresultaat voorleggen, die niet ouder is dan 96 uur. Reizigers die op de luchthaven van Sharm El-Sheikh, Taba, Hurghada, Marsa Alam of Marsa Matrouh aankomen kunnen zich ook bij aankomst nog laten testen, maar ze moeten dan wel in quarantaine tot de testuitslag binnen is.

E-visum voor Cambodja aanvragen

Momenteel is het alleen mogelijk om met een fysiek visum van de Cambodjaanse ambassade of met een elektronisch zakenvisum naar Cambodja te reizen. Het toeristische e-visum voor Cambodja aanvragen is wel mogelijk, maar de aanvraag zal pas in behandeling worden genomen nadat de immigratiedienst weer begint met de keuring van deze e-visumaanvragen. Het is nog niet bekend wanneer dat zal gebeuren.

Voorwaarden voor een reis naar Cambodja

Sinds 25 april is het weer toegestaan om binnen de provincies in Cambodja te reizen, met uitzondering van Phnom Penh, Ta Khmao, Sihanoukville en Poipet. In de eerste drie provincies geldt een avondklok van 20.00 tot 5.00 uur.

Om naar Cambodja te mogen reizen moet er aan bepaalde voorwaarden voldaan worden. Zo moeten reizigers bij aankomst een borg betalen van 2.000 USD. Dit wordt gebruikt om alle diensten gerelateerd aan het coronavirus mee te betalen. Bovendien moeten reizigers in het bezit zijn van een doktersverklaring (maximaal 72 uur voor vertrek uitgegeven), waaruit blijkt dat ze niet besmet zijn met het coronavirus. Daarnaast moeten reizigers een Covid-19-verzekering afsluiten bij Forte Insurance - de grootste verzekeringsmaatschappij van Cambodja - die een bedrag tot 50.000 USD vergoedt.

Bij aankomst moeten alle reizigers een PCR-test ondergaan en moeten zij 14 dagen in staatsquarantaine verblijven. De kosten hiervoor moeten zij zelf betalen. Op de 13e dag van hun verblijf moeten alle reizigers nogmaals een test ondergaan. Dit kan in het Khmer-Soviet Friendship ziekenhuis of de Chak Angre kliniek in Phnom Penh.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie