Afbeelding
Foto: Shutterstock

Nederlanders zoeken massaal naar een nieuwe hobby

Partnercontent

De geldende coronamaatregelen maken dat werkenden al snel één tot twee uur aan reistijd besparen per dag. Voor de komende jaren wordt verwacht dat er steeds meer vanuit huis gewerkt zal worden. Een hybride vorm waarbij men één of twee dagen op kantoor zit en de rest van de tijd thuis werkt. Op deze manier wordt het beste van beide werelden gecombineerd. Het sociale contact bij de koffiemachine en de mogelijkheid om thuis geconcentreerd aan een taak te werken. De reistijd die men bespaart wordt gebruikt voor een nieuwe hobby. Populair is het klussen in huis, of bijvoorbeeld het vernieuwen van het interieur met een nieuwe bank of een nieuw tv meubel. Er zijn meer hobby’s die door steeds meer Nederlanders beoefend worden.

Oude meubels vernieuwen, klussen en auto’s repareren 

Populaire nieuwe hobby’s zijn het vernieuwen van meubels, het klussen aan huis en bijvoorbeeld het repareren van auto’s. Iets wat deze hobby’s met elkaar gemeen hebben? Het bespaart veel geld. Dit geld wordt gebruikt om bijvoorbeeld de bekleding van een auto te kunnen laten vernieuwen, om de tuin van een opblaasbaar zwembad te kunnen voorzien of bijvoorbeeld wat meer uit te kunnen geven aan een op maat gemaakte tv kast. Niet alle meubels maakt men zelf. Het gaat voornamelijk om een bijzettafel of bijvoorbeeld om een bank voor buiten, welke wordt opgebouwd met verschillende pallets. Op internet zijn veel instructies te vinden voor het uitvoeren van deze klussen.

Maatwerk is een nieuwe trend bij interieurs 

In de afgelopen jaren hebben Nederlandse huishoudens veel geld gespaard. Een vakantie was zeker de eerste zomer na de uitbraak van de pandemie niet mogelijk. Dit vakantiegeld gebruikt men nu om het interieur thuis te vernieuwen. Opvallend hierbij is dat Nederlanders vaker voor maatwerk kiezen. Daarbij wordt vaak niet het volledige interieur vernieuwd, maar slechts een deel hiervan. Denk aan het vervangen van een dressoir of een houten kast in de slaapkamer. De nieuwe meubels moeten goed passen bij de rest van het interieur, om te voorkomen dat er een allegaartje aan stijlen en kleuren ontstaat.

Onduidelijkheid over terug naar kantoor

Voor veel werkgevers is het nog onduidelijk wanneer zij hun personeel weer op kantoor mogen ontvangen. Op dit moment is het dringende advies om zoveel mogelijk vanuit huis te werken. Iets waar de meeste werkenden zich inmiddels aan houden. Dat was anders, toen het advies een minder dringende vorm kende. Het aantal kilometers aan file op de Nederlandse wegen nam al snel weer toe. Met name het informele contact bij de koffiemachine wordt door veel Nederlanders gemist. De gesprekken die digitaal gevoerd worden zijn vrijwel standaard gepland. Het maakt dat het informele karakter al snel verdwijnt. Daarnaast zit men veelal in een eigen bubbel; van het team of project.

advertentie