Afbeelding
Foto: Shutterstock

We klussen steeds vaker zelf in en rondom ons huis

17 september 2021 om 15:15 Partnercontent

Waar voorheen een timmerbedrijf werd ingeschakeld voor het uitvoeren van klussen, kiezen we er tegenwoordig steeds vaker voor om deze klussen zelf uit te voeren. Het hangt samen met het feit, dat we door het thuiswerken meer tijd over hebben. In combinatie met de vele stappenplannen en instructievideo’s die je online vindt, maakt dit het zelf uitvoeren van klussen een interessante optie. Het bespaart geld, is uitdagend en maakt dat je een klus vaak sneller uitgevoerd krijgt. Je bent niet afhankelijk van de planning van een timmerbedrijf. Tegelijkertijd brengt het zelf uitvoeren van klussen risico’s met zich mee. Zo merken ook specialisten op het gebied van een lekdetectie.

Vraag naar hulp bij een lekdetectie groeit

Steeds meer woningbezitters schakelen de hulp van zo’n lekdetectiebedrijf in. Bij het uitvoeren van klussen in huis raken ze een leiding welke door de muur loopt, wordt schade veroorzaakt aan het kozijn, enzovoorts. Een specialist op het gebied van een lekdetectie kan met professionele apparatuur achterhalen waar de bron van de lekkage zich bevindt. Soms heb je tijdens het klussen nog niet door, dat je de leiding geraakt hebt. Het lek wordt zichtbaar in de vorm van vochtschade op de muur. Je herkent het aan de gele tot bruine kleur hiervan. Om erger te voorkomen is het belangrijk zo’n lekkage zo snel mogelijk op te laten lossen. Een lekdetectiebedrijf biedt hulp.

Gebruik het juiste gereedschap bij klussen

Lekdetectiebedrijven raden consumenten aan om altijd gebruik te maken van een leidingzoeker, wanneer er geboord moet worden. Met dit apparaatje spoor je de leidingen eenvoudig op. Het verkleint de kans op een lekkage aanzienlijk. Ook in algemene zin is het verstandig om kwalitatief goed gereedschap te gebruiken. Het maakt het uitvoeren van klussen makkelijker en komt het eindresultaat hiervan ten goede. In plaats van veel geld te investeren in gereedschap, kun je er ook voor kiezen om gereedschap te huren. Er zijn verschillende bedrijven die deze mogelijkheid aanbieden. Ook bouwmarkten verhuren vaak professioneel gereedschap.

Online veel informatie te vinden over klussen

Belangrijke reden dat steeds meer woningbezitters zelf starten met klussen in huis, is het feit dat je online veel informatie kunt vinden. Er zijn websites met een groot aantal stappenplannen en video’s, waarin heel duidelijk wordt uitgelegd hoe een bepaalde klus kan worden uitgevoerd. Denk aan het leggen van stroomkabels, het monteren van planken aan de wand, enzovoorts. Het uitvoeren van dergelijke klussen blijkt vervolgens helemaal niet zo lastig te zijn. Overigens klust men niet alleen steeds vaker zelf in huis. Ook tuinen worden regelmatig door woningbezitters zelf opgeknapt in plaats van door een hovenier. De verwachting is dat deze trend zich de komende jaren doorzet, nu hybride gewerkt gaat worden door de meeste organisaties.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie