Afbeelding
Sparta Nijkerk

Sparta Nijkerk naar hoofdtoernooi KNVB-beker

20 september 2023 om 01:32 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk heeft zich dinsdagavondgoed hersteld van het verlies van zaterdag. In de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker rekenden de Spartanen met 4-2 af met GVV Unitas uit Gorinchem.

Het was afwachten hoe de Nijkerkers voor de dag zouden komen na de nederlaag in de competitie. Dat bleek prima te zijn verwerkt want al binnen drie minuten zorgde Tyron Fonville voor de 1-0. Sparta Nijkerk bleef hierna het spel bepalen tegen het fysiek sterke Unitas. Na een mooie aanval via Roy Bakkenes, gevolgd door een voorzet van Jesse Buitenhuis, scoorde Kevin Sterling na een half uur de 2-0. Dat leek een prima tussenstand halverwege en wellicht de opmaat naar meer in de tweede.

In het eerste kwartier verspeelden de Spartanen de comfortabele voorsprong echter. Thomas Schalekamp scoorde al snel de 2-1 en die treffer werd even later gevolgd door de 2-2 uit een strafschop. De vreugde keerde echter snel terug op De Ebbenhorst, want Jesse Buitenhuis bracht de stand op 3-2. Het duel werd daarna harder en steviger en er werden nogal wat gele kaarten uitgedeeld. Sparta Nijkerk liet zich echter niet nog een keer de kaas van het brood eten en Roy Bakkenes zorgde uit een vrije trap voor de 4-2 eindstand.

Door de winst plaatsen de Nijkerkers zich voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Daarnaast tankte de ploeg vertrouwen voor het komende competitieduel van zaterdag, thuis tegen Odin’59.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie