Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk voor KNVB-beker naar GVVV

19 september 2022 om 17:33 Voetbal

NIJKERK Sparta Nijkerk speelt woensdagavond in de tweede kwalificatieronde van de KNVB-beker een uitwedstrijd tegen GVVV. De winnaar van het onderlinge duel plaatst zich voor het hoofdtoernooi en Sparta Nijkerk hoopt zich hiervoor te plaatsen. De mooie duels in de afgelopen jaren tegen NAC en ADO Den Haag smaken immer naar meer. Het duel wordt gespeeld op sportpark Panhuis en begint om 20.00 uur.

Het bekerduel tegen GVVV is een zware krachtmeting voor Sparta Nijkerk. GVVV degradeerde afgelopen seizoen uit de Tweede divisie na een belsissingsduel tegen Kozakken Boys. In de Derde divisie was het heel even wennen, maar inmiddels is de ploeg uit Veenendaal koploper na zes duels. Sparta Nijkerk komt eveneens uit in de Derde divisie en ook zij willen meedoen om de promotie naar de Tweede divisie. Na de nederlaag tegen HSV Hoek moeten de Spartanen echter even in de wachtkamer, al staan zij op slechts drie punten van de koploper.

Woensdag gaat het echter niet om de punten, maar om plaatsing voor de volgende ronde van de KNVB-beker. Dat zijn voor de meeste amateurclubs mooie uitdagingen, waarbij ze later hopen op aansprekende tegenstanders. In het recente verleden speelde Sparta Nijkerk, zoals vermeld, al tegen NAC en ADO Den Haag. Dat waren mooie voetbalavonden en dat is het streven weer voor dit seizoen. Voor GVVV geldt echter hetzelfde en ook zij speelden de afgelopen seizoenen mooie bekerduels.

Wie van de tweede Derde divisieclubs zich gaat plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker is afwachten, maar duidelijk mag zijn dat er twee strijdbare en fanatieke teams het veld zullen betreden. Het beloofd daarmee een mooie krachtmeting te worden in Veenendaal, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie