Afbeelding
Aalt Guliker

Sparta Nijkerk naar hoofdtoernooi Toto KNVB beker

22 september 2021 om 00:32 Voetbal

NIJKERK Eenvoudig ging het allerminst, maar Sparta Nijkerk heeft zich dinsdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van de Toto KNVB beker. In de tweede en laatste voorronde werd met 2-0 gewonnen van v.v. Sliedrecht. De eersteklasser bleek echter een taaie tegenstander, want de treffers werden pas in de tweede verlenging gescoord.

Met een door blessures verzwakte selectie moest Sparta Nijkerk de klus zien te klaren tegen Sliedrecht. Het al snel in de wedstrijd uitvallen van Rob Diederik was nog een tegenvaller voor Eric Speelziek zijn ploeg. Thomas van Dijk kwam als vervanger in het veld. Dat er sprake was van nogal wat andere spelers dan gebruikelijk was te zien aan het spel van de Nijkerkkers. De automatismen liepen niet echt soepel en daarnaast was Sliedrecht fel en gaf het weinig ruimte. Voor rust was het dan ook vooral rommelig met veel balverlies aan beide zijden. Pas in de laatste minuten kwam Sparta Nijkerk tot enkele serieuze kansen. Ricardo Fransberg was het meest dichtbij, maar stiftte de bal net naast het doel.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet heel erg veel. Sparta Nijkerk had wel meer balbezit, maar wist maar moeilijk openingen te vinden in de goed georganiseerde defensie van Sliedrecht. Er bleek zelfs een verlenging nodig, omdat het na negentig minuten nog steeds 0-0 was. Sparta Nijkerk kreeg daarin steeds meer de overhand, omdat de krachten bij de gasten afnemen en Sparta Nijkerk de aanvallers Plet en Burgerhout al hadden ingebracht.

Diep in de tweede verlenging lukte het de Spartanen dan alsnog om op voorsprong te komen, toen Jesse Buitenhuis een strakke voorzet van Burgerhout overtuigend in het doel schoot: 1-0. Sliedrecht zette nog eenmaal alles op alles en probeerde de gelijkmaker te forceren met opportunistisch voetbal, wat enige dreiging betekende voor het doel van Manuel Hoogewoning. De winst bleef echter in Nijkerk, ook omdat Ricardo Fransberg de beslissende 2-0 aantekende.

De winst betekent dat Sparta Nijkerk zaterdag in de balletjes zit als er wordt geloot voor de eerste ronde van de Toto KNVB beker. Een mooi resultaat, maar voor de Spartanen is het vooral ook te hopen dat de ziekenboeg snel leegstroomt. Zaterdag wacht immers de lastige uitwedstrijd bij SteDoCo. Een sterke tegenstander, waar elke speler hard nodig is om de toppositie in de derde divisie te verdedigen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie