Joost van den Heuvel springt hoog, maar kan de bal niet inkoppen
Joost van den Heuvel springt hoog, maar kan de bal niet inkoppen Robert Kreuning

Zure middag in Harderwijk voor sc Hoevelaken

25 september 2021 om 21:15 Voetbal

HOEVELAKEN Een hele goede voorbereiding en foutloze bekerronde betekent niet alles, ondervond Hoevelaken zaterdag. Een prima en vermakelijk duel bij Zwart Wit’63 werd in de slotminuut verloren: 4-3. Een valse start qua resultaat van de competitie, maar voetballend was het een goede pot. Genoeg dus om de toekomst met vertrouwen tegemoet te zien.

De wedstrijden tussen het Harderwijkse Zwart Wit’63 en sc Hoevelaken zijn eigenlijk altijd het aanschouwen waard. Twee ploegen die het publiek weten te vermaken en dat gebeurde zaterdag dus ook. Het was een open duel met veel kansen en mogelijkheden voor beide ploegen. Halverwege de eerste helft was het Coen Bos die de score met zijn hoofd opende, maar nog geen tien minuten laten kopte Dave van der Sluis de thuisploeg op gelijke hoogte.

Na rust opende Hoevelaken ideaal met een treffer van Joeri van der Hoeven, maar weer kwam Zwart Wit’63 snel gelijk door Quintin Slagtand. Het bleef vermakelijk en via Coen Bos nam Hoevelaken voor de derde keer de leiding: 2-3. De Harderwijkers gingen in de achtervolging, creëerde kansen, maar gaf ook ruimte weg voor aanvallen van Hoevelaken. Het schouwspel bleef mooi en vooral spannend. Toen Slagtand met zijn tweede van de middag de stand op 3-3 bracht, ging iedereen zitten voor de slotfase.

Daar gebeurde van alles en een stand van 5-5 had zomaar gekund als de kansen beter werden benut. Voor Hoevelaken was het daarom extra zuur dat zij de treffer moesten incasseren die de wedstrijd besliste. Fabian van Panhuis schoot de thuisploeg naar de drie punten, waar eigenlijk beide ploegen drie punten hadden verdiend voor het vermaak. Zo werkt het echter niet en de 4-3 betekent dat Hoevelaken de competitie begint met een nederlaag.