Robin Elverding ziet zijn inzet van elf meter gestopt door de doelman
Robin Elverding ziet zijn inzet van elf meter gestopt door de doelman Léon Breuers

Hoevelaken koploper na winst op ONA’53

26 september 2020 om 21:13 Voetbal

HOEVELAKEN Na twee duels in de competitie is Hoevelaken de trotse koploper van de derde klasse B. Zaterdag werd ONA’53 met fris spel en 3-0 aan de kant gezet. Een prima start voor de formatie van Harry Oussoren.

Het duel startte indrukwekkend met een minuut van stilte ter nagedachtenis aan Theo Zuurman en erelid Frans Schimmel. Beide heren met heel veel verdiensten voor sc Hoevelaken overleden in de afgelopen week en het moment van stilte was terecht en indrukwekkend.

Hoevelaken schoot vervolgens uit de startblokken en had na zeven minuten de kans op aan de leiding te komen. De strafschop van Robin Elverding werd echter gekeerd. Het deerde Hoevelaken niet, want de rust werd bereikt met een 2-0 voorsprong door treffers van jongeliingen Laurens de Korte en Arslan Gümüs.

Ook in het tweede bedrijf hadden de roodwitten weinig te duchten van de gasten uit Wageningen. Hoevelaken controleerde het duel, liet bij vlagen fris aanvallend voetbal zien en beloonde zich halverwege met de 3-0 door Coen Bos. Zaterdag speelt Hoevelaken opnieuw thuis en dan tegen Zwart Wit ‘63.