De bij Hoevelaken teruggekeerde Arslan Gümüs lijkt zich prima thuis te voelen in de hofodmacht Robert Kreuning

Hoevelaken laat in slotfase winst aan EFC’58

6 september 2020 om 15:08 Voetbal

HOEVELAKEN Vermakelijk was het duel tussen Hoevelaken en EFC’58 vrijwel continu. Het venijn zat echter vooral in de kop en staart van het duel in Ermelo, waarbij de thuisploeg aan het langste eind trok: 2-1.

Binnen drie minuten na het begin stond er reeds een 1-1 tussenstand op het scorebord. Jochem Dekker zorgde binnen een minuut voor de 1-0 voor EFC’58 en Roan van de Pol zorgde namens Hoevelaken voor de gelijkmaker. Daarna was EFC aanvankelijk iets beter, maar Hoevelaken daarna en dus was er continu wat te beleven op sportpark De Zanderij.

Na de rust liet Hoevelaken zien dat zij met een betrekkelijk nieuwe, maar vooral jonge groep beschikken over een heel leuk voetballende ploeg.  Tot tweemaal toe waren de roodwitten dichtbij een treffer, dan wel een penaltymoment, maar gescoord werd er niet. Toen de eindstand op 1-1 leek af te stevenen besloot Jorick Priem een prima afstandsschot af te leveren. Doelman Gijs Leebeek had het nakijken en Hoevelaken kreeg alsnog het deksel op de neus: 2-1.

Na de forse overwinning op Wageningen (10-1) en de nederlaag in Ermelo zal de volgende bekerronde waarschijnlijk geen optie zijn. Zelf winnen tegen Hulshorst is allerminst onmogelijk, maar de kans dat EFC’58 verliest tegen Wageningen is vrij klein.