sc Hoevelaken

sc Hoevelaken koploper na speelronde één

19 september 2020 om 19:58 Voetbal

HOEVELAKEN Het uitduel bij Rood Wit’58 in Putten leverde een prima resultaat op voor sc Hoevelaken. De ploeg won met 1-4 en is daardoor koploper in de derde klasse B. Dat betekent een goede start, waarbij Hoevelaken deze positie over 25 wedstrijden ook graag zou hebben.

De eindstand doet vermoeden dat de gasten uit Hoevelaken de thuisploeg Rood Wit’58 alle kanten hebben opgespeeld. Dit was niet helemaal het spelbeeld, want eigenlijk waren beide ploegen goed aan elkaar gewaagd. De thuisploeg had echter geen Coen Bos, die met drie treffers heel belangrijk en doeltreffend was voor Hoevelaken.

Na twintig minuten kopte (!) Bos, toch zeker niet de grootste binnen de lijnen, de 0-1 binnen. Na rust besliste Bos met twee treffers binnen drie minuten het duel, want na de 0-3 was het geloof bij Rood Wit’58 wel verdwenen. Toen ze ook verdedigend fouten gingen maken, profiteerde Laurens de Korte attent en werd het zelfs 0-4. De 1-4 door een benutte strafschop van Marijn van Meerveld.

Hoe goed Hoevelaken daadwerkelijk is, zal de komende weken blijken, zoals zaterdag tegen ONA’53. De eerste winst én de koppositie hebben ze in ieder geval al bereikt.