4251658_vn27 laadpaal.jpg
4251658_vn27 laadpaal.jpg Wijnand Kooijmans

Lichte stijging in aantal bezwaarschriften, ook tegen laadpalen

20 februari 2020 om 07:15 Overig

NIJKERK Het plaatsen van elektrische laadpalen kan niet op iedereens steun rekenen. Dat blijkt uit het jaarverslag over 2019 van de commissie bezwaarschriften van de gemeente Nijkerk. Op een totaal van 115 bezwaarschriften hadden er zestien betrekking op laadpalen.

Wijnand Kooijmans

Het aantal bezwaarschriften is in 2019 licht gestegen ten opzichte van de jaren daarvoor. Er zijn inmiddels 98 bezwaarschriften behandeld, ten aanzien van één bezwaarschrift loopt nog een bemiddelingstraject. Zestien bezwaarschriften worden dit jaar behandeld.

ADVIES Van de behandelde bezwaarschriften is over 45 een advies uitgebracht door de commissie. Veertig zijn er inmiddels afgehandeld, voor vijf moet dit nog plaatsvinden. Reden is dat na de advisering een nieuw deskundigenadvies moest worden aangevraagd.

In totaal zijn er 53 bezwaarschriften behandeld zonder inschakeling van de commissie. Aangegeven wordt dat de mogelijkheden een bezwaar op te lossen zonder inschakeling van de commissie, nog ten volle worden benut. De commissie heeft twintig hoorzittingen gehouden.

GEGROND Van de behandelde bezwaarschriften zijn er negen gegrond verklaard en 32 ongegrond. Vier bezwaarschriften werden niet ontvankelijk verklaard. Vijf bezwaarschriften waren gericht tegen besluiten van de burgemeester. Het gaat om het weigeren van een exploitatievergunning, bestuurlijke boetes op grond van de drank- en horecawet en een preventieve last onder dwangsom in verband met de verkoop van drugs.

BESLUITEN De meeste bezwaarschriften die worden ingediend richten zich tegen besluiten binnen de vakgebieden ruimte, sociale zekerheid en welzijn. Rond ruimte zijn vijftien bezwaarschriften ingediend naar aanleiding van handhavingsbesluiten, 43 naar aanleiding van verleende of geweigerde aanvragen om een omgevingsvergunning en zestien tegen laadpalen.

Binnen het vakgebied welzijn zijn negen bezwaarschriften ingediend tegen besluiten in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) en vier tegen het afwijzen van een urgentieverklaring voor het toewijzen van woonruimte.

Wijnand Kooijmans
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie