Afbeelding
Wouter van Dijk

Kosten voor Valleihopper vallen flink hoger uit

21 februari 2020 om 07:15 Verkeer en vervoer

NIJKERK De kosten voor de Valleihopper in de periode 2021 tot 2024 vallen voor de gemeente Nijkerk 379.004 euro duurder uit. Dat blijkt uit de conceptbegroting voor 2021.

Wijnand Kooijmans

De Valleihopper verzorgt het leerlingenvervoer en de ritten in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). De stijging van de kosten is een gevolg van onder meer de stijgende brandstofprijzen. Ook is de BTW gestegen van zes naar negen procent en deze stijging was nog niet verwerkt in de bijdragen van de gemeenten. In totaliteit bedraagt de bijdrage van de gemeente Nijkerk 1.237.996 euro.

Ook is geconstateerd dat de uitvoering van de taken van de Valleihopper niet goed past binnen de kerntaken van de regio FoodValley en de strategische doelen. Het regiokantoor is onvoldoende ingericht om de vervoerstaken. Gekeken wordt of de Valleihopper om deze reden op een andere wijze kan worden geregeld. Dat kan bijvoorbeeld door de komst van een beheerbureau. Barneveld zou dan als centrumgemeente kunnen fungeren.

Het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders verwacht dat er over een eventueel regiokantoor dit jaar duidelijkheid komt.

advertentie
advertentie