Afbeelding
Henry Hamstra

Winterstorm Ciara houdt Nijkerkse brandweer bezig

9 februari 2020 om 18:28 Overig

NIJKERK Winterstorm Ciara zorgt zondag voor meerdere incidenten in de gemeente Nijkerk. De brandweerkorpsen in de gemeente zijn vooral druk met omgewaaide bomen en losgeraakte takken. Daarnaast vloog er op de Bosbes een stuk dakbescherming los. De brandweer heeft het loshangende stuk verwijderd. 

Rond 16.15 uur kreeg de brandweer melding van een omgewaaide boom op het Havelijntje. De brandweer heeft geprobeerd de boom voor het donker te verwijderen, maar andere meldingen hadden prioriteit. Op de Schulpkamp viel omstreeks 17.00 uur een boom op een schuur. 

's Avonds rukte de brandweer nog uit naar de Holkerstraat, N798, de Barneveldseweg en de Commissaris van Heemstrastraat. 

OCHTENDSPITS Door de stormschade die al is ontstaan en ook in de komende uren nog zal ontstaan moet rekening gehouden worden met een zware maandagochtendspits. Bomen kunnen omwaaien en op het spoor terecht komen. Dit leidt vaak tot dermate veel schade dat het aannemelijk is dat er maandagochtend verstoringen zullen zijn in de dienstregeling. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie