(Archieffoto ter illustratie).
(Archieffoto ter illustratie). Wijkagent Politie Zuid - Buitenveldert

Burgemeester in gesprek over inleveractie van wapens

19 februari 2020 om 07:13 Politiek

NIJKERK Er vinden gesprekken plaats of er mogelijk een inleveractie voor wapens moet komen. Dat zou dan in breder verband moeten dan alleen de gemeente Nijkerk.

Dat zegt burgemeester Gerard Renkema naar aanleiding van uitlatingen van enkele Nederlandse burgemeesters die vinden dat ouders beboet moeten worden als het gaat om het bezit van messen bij hun kinderen. Na een eerste waarschuwing wordt een bedrag genoemd van 2.500 euro per overtreding.

Burgemeester Renkema zegt dat het logisch is dat er aandacht is voor dit thema gezien een aantal drama's dat zich recent heeft afgespeeld. Vooral als het gaat om de leeftijd van kinderen die messen bij zich hebben vraagt hij zich af 'in wat voor wereld leven we.'

Het ei over een inleveractie van wapens, waaronder dan ook messen moeten vallen, is nog niet gelegd, zo zegt Nijkerks eerste burger. Om optreden tegen ouders mogelijk te maken moet, zo geeft Renkema aan, bekeken worden of de Algemene Plaatselijke Verordening hiervoor moet worden aangevuld. ,,Met de betrokken burgemeesters deel ik de zorg rond het bezit van wapens door jongeren."

advertentie
advertentie